avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Activitate FlorinChirias

Activitate FlorinChirias

icealinutza a scris:

Stimate domnule FlorinChirias, în cele relatate de către dumneavoastră văd ca să zic așa câteva ciudățenii:
- ați încheiat un contract dar nu aveți un exemplar din el;
- ati aflat de undeva (de unde?) că în acel contract ați fi taxat suplimentar pentru "vizite" făcute pentru o anumită perioadă.
- v-ați înțeles cu cineva să vă mutați mai devreme (cu cine?) dar proprietarul vrea să vă taxeze în plus - pe ce bază? va arătat un contract din care aveți un exemplar?
Din câte știu un contract legal de închiriere se încheie la administrația financiară și în momentul încheierii vi se înmânează un exemplar! Prezența dumneavoastră la administrația financiară este obligatorie... din acest motiv se cer 3 exemplare ale contractului: originalul și doua copii (o copie la dumneavoastră, o copie la administrație și originalul la proprietar... sper să nu greșesc)
[ link extern ]
Nu prea mă pricep eu dar sfatul meu ar fi să vă gândiți de două ori înainte de a merge mai departe cu acest "contract"!!! Câteodată pierzi puțin și înveți foarte multe iar alteori din neștiință poți pierde foarte mult!
Eventual dacă contractul nu a fost înregistrat la administrația financiară, înainte de a merge acolo, solicitați un exemplar și o consultație la un avocat pentru a-l citi și verifica înainte! S-ar putea să ieșiți mult mai "câștigat" așa! :)

Buna seara,

-evident ca am un contract, am spus doar ca la momentul semnarii l-am frunzarit nu l-am citit atent!
-de aflat, am aflat ulterior, de "undeva" adica din contract in momentul in care l-am citit atent, dar asta era deja la cateva zile dupa semnarea acestuia
-m am inteles cu cel care mi-a prezentat locuinta, respectiv administratorul imobilului, care este autorizat sa incheie aceste contracte de inchiriere in numele societatii la care lucreaza. Eu am crezut ca e de bun simt daca acel contract incepe de la 1 ale lunii, sa ma pot muta cu cateva zile inainte, fara sa fiu taxat...

A n d y a scris:

Contractul respectiv este înregistrat undeva? vi se taie factura pentru sumele plătite?

Da, mi se taie factura!

Multumesc pentru raspuns! Nu, nu mi-a inchiriat deloc ieftin(270 euro) insa eu fiind presat sa ma mut in timp util pentru a putea incepe jobul, nu am dat atentie unor detalii din contract :( Cum o sa verifice...banuiesc ca prin intermediul portarului! Si mie mi se pare absurd, parintii daca stau un week end la mine ma pot vizita doar luna viitoare din nou, iubita/logodnica de asemenea, plus ca poate voiam sa locuiesc cu logodnica(nu e cazul acum dar daca ar fi fost) ...eu am crezut ca inchirez garsoniera si pot locui acolo cu cine vreau, cu atat mai putin sa-mi fi dat prin minte ca daca sunt vizitat, tre sa platesc ca la hotel...
O sa adaug mai tarziu mai multe detalii cand voi avea contractul in fata, insa acum pot sa va spun ca nu e vorba de 3 vizite ale aceleasi persoane..pentru ca o vizta ar putea dura oricat!Spune ca daca o persoana ma viziteaza 3 zile cumulate intr-o luna, sunt bun de plata!
Buna ziua,

am inchiriat de curand un apartament de la o societate si fiind grabit nu am citit cu atentie contractul de inchiriere.Sunt multe chestii aiurea dar acum o sa vorbesc doar de cele exagerate(in opinia mea) deoarece pentru restul e greseala mea ca nu am citit atent!Asadar, contractul intra in vigoare de la 1 octombrie, insa ne am inteles sa ma mut de astazi, 26 09 2016, deoarece vin din prvincie si sa am timp sa ma instalez inante de a incepe munca...iiar acum constat ca proprietarul vrea sa ma taxeze si pentru aceste zile, iar mie nu mi se pare corect!
2)Constat cu stupoare ca proprietarul ma va taxa 10 euro pe zi, daca o persoana ma viziteaza 3 zile cumulate pe luna!!!!
Daca ma poate ajuta cineva, sa-mi spuna daca e normal asa ceva si cum as putea anula aceasta clauza sau intregul contract(contractul e facut pe 1 an de zile)

Multumesc!