avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxarea vizitelor primite la locuinta inchiriata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxarea vizitelor primite la locuinta inchiriata

Buna ziua,

am inchiriat de curand un apartament de la o societate si fiind grabit nu am citit cu atentie contractul de inchiriere.Sunt multe chestii aiurea dar acum o sa vorbesc doar de cele exagerate(in opinia mea) deoarece pentru restul e greseala mea ca nu am citit atent!Asadar, contractul intra in vigoare de la 1 octombrie, insa ne am inteles sa ma mut de astazi, 26 09 2016, deoarece vin din prvincie si sa am timp sa ma instalez inante de a incepe munca...iiar acum constat ca proprietarul vrea sa ma taxeze si pentru aceste zile, iar mie nu mi se pare corect!
2)Constat cu stupoare ca proprietarul ma va taxa 10 euro pe zi, daca o persoana ma viziteaza 3 zile cumulate pe luna!!!!
Daca ma poate ajuta cineva, sa-mi spuna daca e normal asa ceva si cum as putea anula aceasta clauza sau intregul contract(contractul e facut pe 1 an de zile)

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: icealinutza , utilizator 14:50, 11 Octombrie 2016
Din pacate pentru dvs. contractul este legea partilor semnatare, astfel ca daca sunteti vizitat de aceeasi persoana de 3 ori pe luna va trebui sa achitati suma respectiva. Nu stiu daca in contract este definita vizita, pentru ca in caz contrar si curierul care suna la usa sa aduca un colet se poate considera ca a venit in vizita, daca intra in apartament pentru ca dvs. sa puteti receptiona si verifica coletul.
Pentru rezilierea contractului trebuie sa cititi clauzele privind acest capitol, sa ni le comunicati si de abia atunci veti beneficia de parerea consultantilor din forum.
O sa adaug mai tarziu mai multe detalii cand voi avea contractul in fata, insa acum pot sa va spun ca nu e vorba de 3 vizite ale aceleasi persoane..pentru ca o vizta ar putea dura oricat!Spune ca daca o persoana ma viziteaza 3 zile cumulate intr-o luna, sunt bun de plata!
Subscriu la opinia de mai sus...dar până aveţi alte detalii, aş fi curioasă, proprietarul este paznic la uşa dv. să vadă exact cine şi cât vă vizitează?! de unde ştie el cine vine şi pleacă?

Până şi la Asociaţiile de Proprietari se prevede că numai dacă stă mai mult de 14 zile o pers. este introdusă la chieltuieli....probabil proprietarul dv. s-a gândit că v-a închiriat mai ieftin pe motiv că sunteţi o sg pers şi uzaţi mai puţin lucrurile decât ar uza 2 pers...altă explicaţie nu găsesc.

Ca părere, mi se pare absurdă, dar contractul legea părţilor. Vedeţi în ce condiţii puteţi renunţa la contract şi eventual căutaţi altceva dar !!! citiţi tot contractul înainte de-a semna!
Multumesc pentru raspuns! Nu, nu mi-a inchiriat deloc ieftin(270 euro) insa eu fiind presat sa ma mut in timp util pentru a putea incepe jobul, nu am dat atentie unor detalii din contract :( Cum o sa verifice...banuiesc ca prin intermediul portarului! Si mie mi se pare absurd, parintii daca stau un week end la mine ma pot vizita doar luna viitoare din nou, iubita/logodnica de asemenea, plus ca poate voiam sa locuiesc cu logodnica(nu e cazul acum dar daca ar fi fost) ...eu am crezut ca inchirez garsoniera si pot locui acolo cu cine vreau, cu atat mai putin sa-mi fi dat prin minte ca daca sunt vizitat, tre sa platesc ca la hotel...
Contractul semnat poate produce efecte juridice în cazul dat.

E posibil însă să nu fie legal contractul.

Dacă veți avea probleme sfatul meu este sa mergeți la avocat pentru o analiza de caz amănunțită.

Nu știu dacă a întâlnit cineva speță de acest fel.

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere(de mana) skyclear skyclear Buna ziua, Am convenit un contract de inchiriere(tipizat de pe internet) completat de mana in 2 exemplare intre mine si posibilul chirias. Acest act nu este ... (vezi toată discuția)
De cate ori pe luna are voie proprietarul sa intre in imobilul inchiriat? Simona_Elisa1984 Simona_Elisa1984 Buna ziua. Incepand cu data de 1 mai 2012 am inchiriat un apartament cu doua camere (dintre care o camera este ocupata de lucruri ale proprietarei si usa ... (vezi toată discuția)
Conditii reziliere contract (inregistrat legal la administratia financiara) inainte de termen in cazul vanzarii imobilului de catre proprietar nadgob86 nadgob86 Buna ziua, as dori sa stiu care ar fi procedura in cazul in care eu am contract legal inregistrat la administratia financiara valabil pina in decembrie 2015, ... (vezi toată discuția)