Buna ziua.
Incepand cu data de 1 mai 2012 am inchiriat un apartament cu doua camere (dintre care o camera este ocupata de lucruri ale proprietarei si usa camerei este inchisa cu cheia - iar din acest motiv platesc chirie ca pentru o garsoniera).Cand m-am intalnit prima oara cu proprietara, am intrebat-o de cate ori pe luna va avea pretentia sa viziteze imobilul si mi-a raspuns ca pentru ea si o data pe luna este mult, deoarece oricum (in acel moment) locuia in Valcea si nici nu este genul de persoana care sa deranjeze toata ziua chiriasii.Ei bine, din data de 1 mai pana in data de 18 mai a venit in imobil de 4 ori (inclusiv o data la ora 8.10 a.m., fara sa ma anunte in prealabil), ca sa isi aduca si sa isi ia lucruri din camera la care eu nu am acces, si m-a sunat, ca sa ma intrebe daca totul este in regula in apartament, de vreo 15 ori.De fiecare data in care a venit in imobil a stat cate doua-trei ore, uitand sa mai plece, facandu-si de lucru in camera in care are lucrurile personale si dandu-mi peste cap toate planurile pentru zilele in care a venit.Mai mult, in discutiile telefonice mi-a interzis sa primesc vreo vecina in casa (spunandu-mi ca daca va auzi ca s-a intamplat asa ceva voi avea probleme cu ea, cu proprietara) si mi-a spus sa-mi primesc in casa doar membrii familiei.Contractul de inchiriere pe care l-am semnat cu ea a fost intocmit printr-o agentie imobiliara, care a intermediat inchirierea.Am citit contractul inainte sa il semnez si, probabil fiind obisnuita, de la cntractele de inchiriere semnate in trecut, cu alti proprietari, in care era stipulat ca proprietarul are voie sa verifice starea imobilului o data pe luna, cu notificare prealabila, nu am fost atenta si nu am vazut ca in acest contract este stipulat ca "chiriasul are obligatia sa asigure locatorului posibilitatea vizitarii imobilului ori de cate ori este nevoie, cu conditia ca, in prealabil, sa fie instiintat".Mie aceasta situatie, in care proprietarul poate (si chiar o face) sa vina de cate ori doreste, in imobil, doar pentru ca are lucruri personale in una din camere, nu imi convine.Eu sunt la cheremul ei: daca ea doreste sa vina maine, vine.Daca maine nu isi ia (sau asa spune ea) tot ce are nevoie din acea camera, poimaine vine iar.Iar eu nu sunt sustinuta nici de contract :(.In aceasta situatie, as dori sa va intreb: Este normal ca un proprietar sa vina in imobil in trei saptamani de 4 ori si sa ma sune atat de des?Ce pot face ca aceasta stare de fapt sa inceteze?Proprietara, de la sfarsitul lunii mai, se va muta inapoi in Hunedoara, la mama ei, care locuieste la doua blocuri distanta de blocul in care locuiesc.Daca ea, cand era la Valcea, a venit de 4 ori in 3 saptamani in imobil, cand va locui atat de aproape de mine, de cate ori va veni?Intr-un fel ne-am inteles verbal, inainte de semnarea contractului de inchiriere, si complet altfel este acum.Si este normal sa imi impuna proprietarul pe cine sa primesc in vizita si pe cine nu?
Ajutati-ma, va rog :(.Multumesc.