Multumesc foarte mult pentru raspuns, problema este daca decedatul, fost cadru didactic, beneficiaza de aceste drepturi, calculate in baza Legii n r. 85/2016, dat fiind faptul ca in textul de lege nu se face trimitere expresa la aceasta categorie, nominalizati fiind doar: pensionarii si personalul activ.Se poate asimila decedatul, cu pensionarul?
Tatal meu , cadru didactic a decedat in anul 2015, luna iulie.Unitatea scolara unde a fost angajat i-a calculat drepturile salariale in baza legii nr. 85/2016, privind plata diferentelor salariale cuvenite personalului didacticdin invatamantul de stat pentru perioada octombrie 2008-13 mai 2011.Aceste diferente salariale. pentru care eu ( precizez ca sunt unica mostenitoare, cf certificatului de mostenitor si am 21 ani)amdepus o cerere tip-cf Normelor de aplicare, urmau sa-i fie achitate in luna octombrie.Unitatile scolare din judetul Valcea au primit un mail de la sindicat, prin care li se comunica( fara a se face referire la un temei legal) ca mostenitorii persoanlor decedate nu au dreptul de a primi aceste sume.Ihn textul legii 85/2016, precum si in norme nu se prevde expres acest lucru.Intrebarea mea este cum vedeti dumneavoastra acest aspect? Fac precizarea ca sunt drepturi salariale.Multumesc foarte mult.Mai precizez ca nu este o adresa oficiala de la sindicat, semnata ci doar un mail simplu.