avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate DogMeat

Activitate DogMeat

Buna,

Pentru Declaratia unica 212, ca o persoana fizica independenta, s-ar incadra chiria si internetul? Dupa definitie, eu as zice ca da, dar nu vreau sa dau cu banuielile:

"Cheltuieli deductibile, exclusiv contribuții sociale obligatorii – se înscrie suma reprezentând cheltuielile efectuate în scopul desfășurării activității, care îndeplinesc condițiile generale pentru a putea fi deduse, în funcție de natura acestora, potrivit Codului fiscal."

Multumesc pentru orice raspuns.
Răspuns la discuția Impozit freelancer fara contract
Multumesc pentru ajutor.
Răspuns la discuția Impozit freelancer fara contract
Multumesc mult pentru raspuns!

Daca pot sa va mai intreb, ANAF imi va da cele trei formulare sa le completez acolo (070, 220, etc.) sau eu trebuie sa le printez si sa le completez acasa sau cu ajutorul unui contabil, apoi sa le inmanez? Pot sa imi fac acest PFI si luni intregi dupa ce a inceput activitatea, este o limita?

Iulian Manea a scris:

Daca obtineti un venit net lunar (dupa ce scadeti cheltuielile) sub plafonul de 0.35 x salariu mediu (0.35 x 2681 = 939 lei) nu sunteti obligat la plata CAS (pentru pensie).

Deci dupa ce scad cheltuielile, adica cheltuielile in acest caz ar fi impozitul pe venit de 16% si CASS de 5.5%, si venitul ramas este sub ~940 de lei, nu sunt obligat sa platesc pentru pensie. Corect?

Oricum, multumesc pentru recomandare la inscrierea PFI, cel mai mult se vorbea despre PFA si nu prea am citit despre PFI.
Salut, am cautat o gramada sa gasesc informatii la urmatoarea situatie dar tot imi este asa de neclara situatia. Si vad ca s-au schimbat mult legile intr-un an, as aprecia mult daca cineva m-ar putea sfatui in privinta impozitului total care trebuie sa-l platesc.

Sunt doar o persoana fizica, nu am contract de munca si nu beneficiez de somaj. De cateva luni fac bani de pe un site, munca nu implica drepturi de autor si nu exista contract. Pur si simplu faci ce ti se cere. Banii sunt mai putini ca si salariul minim, dar vad ca totusi tot trebuie platit impozit.

Am cautat ce trebuie sa fac sa platesc impozit pe banii care ii castig fara sa fac firme, pentru ca nu se merita pentru o suma mai mica decat salariu minim. Pentru ca site-ul pe care lucrez nu e din Romania, am vazut ca Declaratia 201 este ceea ce trebuie sa depun in 25 Mai.

Din cate am vazut este cam 16% impozit pe venit si 5.5% sanatate din banii care ii castig. Dar eu totusi pastrez 30% in total in fiecare luna sa fiu sigur, pentru ca totusi nu stiu cat trebuie sa platesc in Mai.

Dar am vazut ca este obligatoriu sa platesc fondurile pentru pensie, si acele fonduri sunt 31.5%. Cand am citit asta mi-a cam picat fata, pentru ca asta inseamna ca eu am de platit cam 53% din tot ce castig eu, deci eu muncesc degeaba si platesc mai mult statul decat ma platesc pe mine.

Este chiar adevarat ca trebuie sa platesc pensia? Pot cumva sa renunt la aceasta pensie? Stiu ca suna stupid dar nu stiu legea prea bine si chiar nu vreau sa dau mai mult de jumate din putinii bani ce ii fac. Chiar nu stiu cati bani sa pastrez in fiecare luna pentru cand depun Declaratia 201, ma puteti va rog ajuta careva?

Multumesc.