Am o garsoniera intr-un bloc de locuinte in sectorul 4 pe care vreau sa o inchiriez unei pers. juridice pt. punct de lucru (salon de cosmetica) . Este o singura persoana care si-a restrans activitatea, de la un apartament de 3 camere inchiriat in acelasi bloc (perete in perete cu garsoniera) vrea sa inchirieze garsoniera in care va face doar epilat dar conditia este ca admin. blocului sa nu o mai taxeze lunar 100 lei pt. acord de functionare (lucru pe care l-am vazut scris pe chitanta ei la intretinere). Am inteles ca se taxeaza suplimentar asa cum prevede legea 230/ 2007 a asoc. de proprietari (aici este asociatie de locatari nu de proprietari) pt. pers. juridice (in special unde exista acest gen de activitati unde intra-iese lume ) lucru care s-a intamplat la acest salon ( au fost 3 pers angajate si plateau ca pt. 5 ) insa aceasta taxa pt. acord de functionare... nu stiu unde are baza legala. Pt. acord de functionare se plateste la primarie (daca nu ma insel) nu la asociatia de locatari. Incercand sa aflu o explicatie de la admin. mi-a spus ca acest lucru s-a stabilit printr-o hotarare a comitetului inainte sa fie el admin. (adica inainte de 2002) ca pt. pers. juridice sa se stabileasca pt. primul an 200 eur iar pt. fiecare an in plus acest tarif creste cu 20% fata de anul precedent si nu poate sa faca nimic in acest sens ,doar sa discute in sedinta... (mi-a zis intr-un mod foarte nepasator si ridicand din umeri ca o sa discute cu membrii sa se intruneasca cat mai curand - pt. ca timpul ma preseaza si pe mine si pe. admin. firmei- si ramane de vazut...au trecut 3 zile si nicun semn). Cncluzia admin. este ca i-a facut un favor admin. fimei care si-a desfasurat activitatea timp de 5 ani in acel apartament pt. ca trebuia sa o taxeze mai mult.
Acest lucru ma afecteaza foarte rau pt. ca nu pot sa inchiriez unei pers. juridice legal fara a o informa despre costurile lunare (inclusiv aceasta "taxa " ) iar cei mai multi cand aud nu mai revin cu telefonul ( vreau sa-i informez ca sa nu am probleme cand se trezesc cu chitanta de intretinere pe care scrie +100 lei acord de functionare, sa ma dea in judecata /sa rezilieze contractul etc.).
(din pacate nu pot sa inchiriez unei pers. fizice pt ca nu este mobilat , bucataria nu este utilata).
Va rog sa ma ajutati in aceasta problema, cui sa ma adresez etc. ?