DIANA19_CRT a scris:
Este o singura persoana care si-a restrans activitatea, de la un apartament de 3 camere inchiriat in acelasi bloc (perete in perete cu garsoniera) vrea sa inchirieze garsoniera in care va face doar epilat dar conditia este ca admin. blocului sa nu o mai taxeze lunar 100 lei pt. acord de functionare (lucru pe care l-am vazut scris pe chitanta ei la intretinere).
Din ceea ce spuneti, administratorul firmei stie despre aceasta suma pe care a platit-o pana acum asociatiei. Acum vrea doar sa se mute in garsoniera dumneavoastra.
De ce credeti ca 5 ani a fost corect sa incasati de la aceasta firma cate 100 lei/luna peste cheltuielile normale de intretinere iar de acum inainte sa nu mai inacasati aceasta suma!?
Simpla schimbare dintr-un apartament in altul nu duce la schimbarea regulilor stabilite in asociatie pentru toata lumea.
Spun ca "ati incasat" fara sa gresesc pentru ca dumneavoastra ati incasat. Dumneavoastra sunteti proprietar in acea asociatie si orice suma incasata din asemenea surse se foloseste conform legii, in favoarea dumneavoastra a fiecarul proprietar.
Daca asociatia si-ar da acordul de functionare pentru acea firma fara sa incaseze suma suplimentara asa cum a facut-o pana acum, s-ar diminua veniturile asociatiei cu 100 lei.
Ma intreb si va rog sa va ganditi sincer la acest aspect: de ce timp de 5 ani nu ati cerut presedintelui asociatiei, administratorului asociatiei sa nu mai incasese acea suma suplimetara de la firma?
Cat priveste un raspuns pe care-l asteptati, spunand ca au trecut 3 zile..., cred ca glumiti. Fiind o hotarare, aceasta se poate discuta doar intr-un cadru organizat, intr-o adunare generala sau mai repede in comitetul executiv. Numai ca adunarile generale se convoaca odata pe am iar sedintele de comitet odata pe luna. Nu are cum sa decida administratorul caruia v-ati adresat, ci cei ce conduc asociatia, adica dumneavoastra membrii asociatiei in adunarea generala.
Eu consider ca asemenea contributii suplimentare de la persoanele juridice sunt foarte bune pentru asociatie deoarece din sumele adunate in acest fel se pot face lucrari de reparatii si intretinere a partilor comune din asociatie, fara a pune la plata proprietarii de apartamente.