avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... amenda pentru asociatia de locatari?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

amenda pentru asociatia de locatari?

Buna ziua

Locatarii scarii unde locuiesc au incheiat un contract de inchiriere pt un spatiu ce apartine scarii blocului cu o societate comerciala. Contractul este redactat dupa un contract standard de inchiriere si este semnat de seful scarii(cu acordul celorlalti proprietri) si respectiva SC si declarat doar la asociatia de proprietari .
Putem primi amenda ca nu am declarat la administratia financiara din Brasov acest contract ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:55, 1 August 2009
In mod normal,orice contract de inchiriere,al carei beneficiar-locator (deci asociatia in cazul de fata) este persoana fizica sau juridica este purtator al acelui 16% impozit pe profit datorat catre stat....
O persoana fizica trebuie sa-l declare la finante si i se calculeaza la finalul anului plata acestei obligatii..o persoana juridica daca este titular plateste oricum 16% din facturile de chirie emise..logic si dumneavoastra ca asociatie ar trebui sa declarati acest contract la circumscriptia financiara si sa platiti dupa el...sa mai asteptam si alte pareri,dar cred ca situatia se prezinta asa cum am precizat-o
Amenda este simbolica dar inregistrarea trebuie facuta!B-)
Multumesc pentru raspuns!

Mai am o intrebare. Avand in vedere ca nu suntem (locatarii scarii) persoana juridica independenta ci apartinem de o Asociatie ce cuprinde mai multe blocuri cum putem sa incasam banii pentru chirie de la respectiva S.C. si sa-i folosim pentru modernizarea sau reparatiile pt scara noastra? Presedintele asociatiei de proprietari a spus ca daca ii incaseaza el si elibereaza chitanta pt suma respectiva ii foloseste pentru intreaga asociatie si nu exclusiv pentru scara noastra.
Multumesc anticipat!
Verificati H.G. 400 din 02/04/2003-Norme metodologice privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
Publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 311 din 08/05/2003 si constituiti-va in asociatie de proprietari cu personalitate juridica!
Administratorul are dreptate....suma de bani va intra in patrimoniul tuturor blocurilor care sunt inscrise in acea asociatie vasta!B-)


400 este 230/2007... Veniturile asociatiei care sunt investite in reparatii nu se impoziteaza

Alte discuții în legătură

Chirii spatii comune locatari gekura gekura 1. Va rog sa imi transmiteti daca un bloc ale carui locatari sunt intr-o asociatie de locatari formata din mai multe blocuri inchiriaza un spatiu comun, de ... (vezi toată discuția)
Chirie perceputa de proprietari de la asociatia de proprietari care foloseste o incapere comuna din scara blocului hhs hhs Ce trebuie sa declare proprietarii apartamentelor dintr-un bloc daca percep o taxa de folosinta a unei incaperi comune ? Ce consecinte legale sunt? Ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Chirie pt sediu asociatie Ginulici Ginulici Sediul a doua asociatii de proprietari este unul comun, la parterul uneia dintre cele doua asociatii . In aceasta situatie locatarii scarii unde este situat ... (vezi toată discuția)