avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... chirie perceputa de proprietari de la asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

chirie perceputa de proprietari de la asociatia de proprietari care foloseste o incapere comuna din scara blocului

Ce trebuie sa declare proprietarii apartamentelor dintr-un bloc daca percep o taxa de folosinta a unei incaperi comune ? Ce consecinte legale sunt? Ce trebuie facut sa nu se incalce legea/
Cel mai recent răspuns: hhs , utilizator 08:35, 28 Decembrie 2010
In A.G.trebuia stabilita chiria.Aceasta chirie apare distinct pe o rubrica pe lista
de intreținere.(m.p.și suma)
Nu se intelege exact ce intrebati.
Cine percepe chiria si cui? Al cui este spatiul inchiriat? Cine este chiriasul?
Spatiul este bun comun al proprietarilor apartamentelor dintr-o scara,chiriasul este asociatia de proprietari care plateste o suma lunara catre proprietarii apartamentelor din scara respectiva.Proprietarii folosesc banii pentru reparatii in scara :zugravit,canalizare,etc.Banii trebuie declarati undeva?
Nu, nu trebuie declarati nicaieri, cu conditia ca acei bani sa nu fie primiti in mana, ci sa ramana in fondul de reparatii al scarii respective din care se fac acele lucrari.
Multumesc pentru raspunsuri!.Asa ma gandeam si eu si asa l-am sfatuit si pe seful de scara sa solicite acei bani de chirie doar in momentul cand se fac reparatii ( asociatia avand sediul in bloc circula multa lume si tot timpul se deterioreaza cate ceva) iar banii sa fie platiti direct de catre asociatie executantilor respectivi sau cu factura sau cu proces verbal .

Alte discuții în legătură

Chirii spatii comune locatari gekura gekura 1. Va rog sa imi transmiteti daca un bloc ale carui locatari sunt intr-o asociatie de locatari formata din mai multe blocuri inchiriaza un spatiu comun, de ... (vezi toată discuția)
Achizitionare uscator scara bloc etaj 4 aurel1234 aurel1234 Buna seara. As vrea sa achizitionez uscatorul de pe scara blocului de la etajul 4 unde locuiesc Am inteles ca trebuie sa fie toti locatarii blocului de acord. ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu - asociatia de locatari madaonica madaonica Buna ziua ! Asociatia de locatari din care fac parte este alcatuita din 3 blocuri, 6 scari, respectiv 150 de apartamente, iar locul de incasat intretinerea ... (vezi toată discuția)