Legea 230/2007 prevede:
Art. 13. – Veniturile obţinute din exploatarea proprietăţii comune aparţin asociaţiei de proprietari. Aceste venituri alimentează fondurile speciale ale asociaţiei de proprietari pentru reparaţii şi investiţii cu privire la proprietatea comună şi nu se plătesc proprietarilor.
Asadar veniturile se incaseaza de asociatie si se folosesc pentru reparatii. Asa cum stim din Legea 230/2007 si HG 1588/2007, costul reparatiilor se suporta din fondul de reparatii si se repartizeaza proportional cu cota indiviza a fiecarui apartament. Fiecare proprietar achita fondul de reparatii stabilit de asociatie dupa acelasi criteri (cota indiviza) si asa fiecare apartament are fondul lui de reparatii. Scara A are un fond de reparatii rezultat din sumele platite de proprietarii scarii A; scara B din sumele incasate de la proprieatrii scarii B; s.a.m.d. Fondurile se evidentiaza pe fiecare proprietar, pe fiecare scara, pe fiecare bloc si pe intreaga asociatie fara a se amesteca evidentele.
Cand se repara liftul scarii B, valoarea reparatiei se scade din fondul scarii B, pe fiecare apartament proportional cu suprafata utila a acestuia (cota indiviza).
In aceeasi maniera, atunci cand se incaseaza 500 lei pe spatiile inchiriate din scara B (uscator, boxa, publicitate in lift, pe pereti...) aceasta suma se repartizeaza pe fiecare apartament si se adauga fondului de reparatii al fiecarui apartament doar din scara B. Nu are nimic comun scara A sau C cu fondul de reparatii al scarii B (in care au intrat si veniturile din chirii). Gestiunea se tine separat in cadrul asociatiei indiferent cate scari are asociatia.