avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul cota intretinere apartament inchiriat regim ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul cota intretinere apartament inchiriat regim hotelier

Am inchiriat unei firme o garsoniera care are ca obiect de activitate inchirierea in regim hotelier.
In garsoniera poate sa locuiasca cel mult 2 persoane simultan ca este foarte mica (16 mp toata)
In bloc este asociatie de locatari.
La plata intretinerii au trecut 5 persoane pe motiv ca cine stie cate zile sta apartamentul ocupat pe luna si cati pot veni la garsoniera in decurs de o luna.
Intrebarea este daca este corect ceea ce face administratorul si in ce temei legal.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: George_pop , utilizator 16:37, 9 Ianuarie 2014
Sigur este asociatie de locatari ?
Nu este infiintata asociatie de proprietari
Temeiul legal in baza caruia administratorul de imobil a impus la calcul 5 persoane...este greu sa il indicam noi
Pentru clarificare sesizati oficial presedintele de asociatie
Ca sa indepartati eventualitatea inregistrarii eronate a numarului de persoane,comunicati oficial asociatiei de proprietari ca incepand cu data x in apartament urmeaza sa domicilieze un numar de n persoane
Avand in vedere ca dv sunteti proprietarul de drept al imobilului,pentru orice eventualitate comunicati la asociatie date de contact
Asigurati-va de corectitudinea locatarilor dv,astfel incat sa nu fiti pusi in fata situatia neplacuta a suporta c/v costuri intretinere neachitate de acestia
Este asociatie de locatari intrucat nu s-a reusit transformarea acesteia in asociatie de proprietari.
Problema este chiar presedintele blocului care detine mai multe apartamente in bloc si spatiu comercial schimb valutar si amanet la parterul din bloc ce este spatiu comun.
Pentru spatiul lui nu cred ca a pus, daca este vizitat frecvent, un numar de x persoane la intretinere.
Mai mult de 1 persoana continuu in garsoniera in decurs de o luna nu poate locui pentru 30 zile . In alte luni poate este ocupat numai 15 zile.
Faptul ca a fost inchiriat unei firme care inchiriaza cu ziua, saptamana, luna depinde , considera el ca trebuie la intretinere sa contribuim mai mult. Dar totusi 5 persoane?
Nu stiu cum pot proceda pentru reglementarea legala a situatiei.
Multumesc,
Sa purtati discutii cu el si sa ajungeti la o intelegere pe care sa o puneti si pe hartie, ca sa nu existe discutii ulterioare.
In fond, nu dv. platiti acea cota la intretinere, iar chiriasul care inchiriaza in regim hotelier va avea grija sa-si scoata aceste cheltuieli.
Corespondenta numai in scris si cereti numar de inregistrare de fiecare data. Daca nu vrea sa va dea, faceti comunicarea prin executor.

Cereti baza legala pentru 5 persoane, specificand exact ce ati spus aici (16mp, max 2 pers, etc) si in aceeasi solicitare sau in alta separata, cereti detalii referitoare la toate apartamentele inchiriate din imobil si modul de calcul al intretinerii. Eventual mai faceti si alta solicitare prin care sa cereti fotocopii ale actelor si semnaturilor prin care a fost inchiriat spatiul comun, suma incasata fata de media pietei si cum este cheltuita, contributia la intretinere pentru acest spatiu dat fiind afluxul de oameni, etc. S-ar putea sa se potoleasca brusc.
Fiind un apartament in regim hotelier e foarte probabil sa fie inchiriat si cate o ora pentru intalniri scurte... Dupa fiecare astfel de intalnire se fac probabil 2 dusuri. In plus, ain acest caz se schimba si se spala des lenjeria, etc. Asadar daca acolo stateau oameni ai muncii care veneau seara de la serviciu era o discutie, dar daca se perinda oameni diversi este totusi normal sa platiti mai mult. Cel mai corect este sa va puneti apometre si sa platiti individual.

Alte discuții în legătură

Inchiriere in regim hotelier NiculescuP NiculescuP Buna ziua Locuiesc intr-un bloc unde exista cateva apartamente care sunt inchiriate in regim hotelier, numarul de persoane trecute pentru plata intretinerii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o dilema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. ... Grundy Grundy Buna ziua! Am o dilema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Fac parte de putin timp din comitetul executiv al unui bloc si m-am lovit de cateva lucruri pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, apartamentul situat sub al meu, intr-un bloc de locuinte, ... NicoleC NicoleC Inchiriere apartament bloc in regim hotelier (in scop turistic) Buna ziua, apartamentul situat sub al meu, intr-un bloc de locuinte, a fost recent introdus in ... (vezi toată discuția)