Locuiesc intr-un bloc unde exista cateva apartamente care sunt inchiriate in regim hotelier, numarul de persoane trecute pentru plata intretinerii este mult sub numarul de persoane care locuies real in acele apartamente, stiu ca daca o persoana nu depaseste 14 zile in care locuieste in apartament, nu se ia in considerare, care este cadrul legal prin care putem creste numarul de persoane luate in calcul.
Probabil ati pus o intrebare, nu? Dv. in ce calitate intrebati, de administrator, presedinte, proprietar al apartamentelor? Si ce vreti sa spuneti prin regim hotelier?
In regim hotelier inteleg ca cei care locuiesc in acel apartament stau cateva zile si pleaca, numarul lor fiind variabil si niciodata nu depasesc 14 zile, exact ca la un hotel.
Probabil sunteti administrator sau presedinte de asociatie, da?
In cazul acestor apartamente, ca si al celorlalte apartamente ar trebui sa aveti declaratia scrisa a proprietarului asupra numarului de persoane care locuiesc in apartament, indiferent ca unii pleaca dupa 2 saptamani. Se presupune ca in locul lor apar altii, imediat sau dupa cateva zile.
Trebuie sa aveti in vedere ca asociatia nu este interesata, la calculul intretinerii, de identitatea persoanelor care locuiesc temporar acolo, ci de numarul de persoane mediu / luna. Asta trebuie sa cereti proprietarului sa va spuna.
Sunt perfect de acord cu dumneavoastra, dar daca proprietarul declara 1 persoana pentru calculul intretinerii pe perioada unei luni calendaristice si in realitate media este de 4, ce se poate face in aceasta situatie?