avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inchiriere in regim hotelier
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inchiriere in regim hotelier

Buna ziua

Locuiesc intr-un bloc unde exista cateva apartamente care sunt inchiriate in regim hotelier, numarul de persoane trecute pentru plata intretinerii este mult sub numarul de persoane care locuies real in acele apartamente, stiu ca daca o persoana nu depaseste 14 zile in care locuieste in apartament, nu se ia in considerare, care este cadrul legal prin care putem creste numarul de persoane luate in calcul.

Multumesc
Paul Niculescu
Cel mai recent răspuns: m.belu , utilizator 22:38, 22 Septembrie 2010
Probabil ati pus o intrebare, nu? Dv. in ce calitate intrebati, de administrator, presedinte, proprietar al apartamentelor? Si ce vreti sa spuneti prin regim hotelier?
Recunosc, am adresat o intrebare, aceasta este adresata in calitate de proprietar.
Multumesc
In regim hotelier inteleg ca cei care locuiesc in acel apartament stau cateva zile si pleaca, numarul lor fiind variabil si niciodata nu depasesc 14 zile, exact ca la un hotel.
Probabil sunteti administrator sau presedinte de asociatie, da?
In cazul acestor apartamente, ca si al celorlalte apartamente ar trebui sa aveti declaratia scrisa a proprietarului asupra numarului de persoane care locuiesc in apartament, indiferent ca unii pleaca dupa 2 saptamani. Se presupune ca in locul lor apar altii, imediat sau dupa cateva zile.

Trebuie sa aveti in vedere ca asociatia nu este interesata, la calculul intretinerii, de identitatea persoanelor care locuiesc temporar acolo, ci de numarul de persoane mediu / luna. Asta trebuie sa cereti proprietarului sa va spuna.

Ultima modificare: Joi, 23 Septembrie 2010
elga50, moderator
Sunt perfect de acord cu dumneavoastra, dar daca proprietarul declara 1 persoana pentru calculul intretinerii pe perioada unei luni calendaristice si in realitate media este de 4, ce se poate face in aceasta situatie?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Calcul cota intretinere apartament inchiriat regim hotelier George_pop George_pop Am inchiriat unei firme o garsoniera care are ca obiect de activitate inchirierea in regim hotelier. In garsoniera poate sa locuiasca cel mult 2 persoane ... (vezi toată discuția)
Numar persoane lista intretinere asociatie de proprietari Erols Erols Va rog, ajutati-ma, daca se poate, intr-o problema delicata. Aseara, urmarind lista de intretinere afisata, am constatat ca mi-au fost trecute 5 persoane la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o dilema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. ... Grundy Grundy Buna ziua! Am o dilema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Fac parte de putin timp din comitetul executiv al unui bloc si m-am lovit de cateva lucruri pe ... (vezi toată discuția)