avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Activitate Tazulica

Activitate Tazulica

Va mulțumesc frumos pentru lămuriri.
Contractul expira in 30 iulie 2018. Nu doresc că după această dată să se prelungească. Care este metoda legală de a îl anunța pe angajator acest lucru? Notificare scrisă sau verbal, și cu ce termen înaintea datei incetarii acestuia?
Bună ziua. Sunt in contract de munca pe perioada determinata intre 30 aprilie 2018 și 30 iulie 2018, pe care nu doresc să îl prelungesc. Care este metoda legală prin care trebuie să îl înștiințez pe angajator, și cu cât timp înainte de expirarea acestui contract trebuie făcută această înștiințare?
freelis a scris:

Nu este plafonata valoarea acelor castiguri ca in situatia realizarii de venituri din activitati autorizate potrivit legii.


Multumesc pentru lamuriri.
Buna ziua. Sunt in somaj din luna septembrie 2016.
Conform normelor de aplicare a Legii 76/2002; Art.15;Aliniatul 3.
(3) Se consideră că nu realizează venituri, potrivit prevederilor art. 5 pct. IV lit. c), art. 17 alin. (1) lit. f), art. 34 alin. (1) lit. b) şi alin. (3) lit. b) şi art. 66 alin. (1) din lege:
a) persoanele care nu realizează venituri impozabile sau care realizează venituri neimpozabile în conformitate cu Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare;
b) persoanele care realizează venituri din salarii reprezentând plăţi compensatorii acordate persoanelor disponibilizate din bugetul angajatorului, în temeiul contractului colectiv de muncă aplicabil;
c) persoanele care realizează venituri din investiţii, venituri din premii şi din jocuri de noroc şi venituri din transferul proprietăţilor imobiliare definite conform Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare.
ART. 91 - Definirea veniturilor din investiții
Veniturile din investiții cuprind:
a) venituri din dividende;
b) venituri din dobanzi;
c) câștiguri din transferul titlurilor de valoare și orice alte operațiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate; Norme metodologice
d) câștiguri din transferul aurului financiar, definit potrivit legii;
e) venituri din lichidarea unei persoane juridice.
Detin titluri de valoare si depozit bancar generator de dobanda.
Indemnizatia de somaj se poate cumula cu venituri din investitii (venituri din dobanzi si castiguri din transferul titlurilor de valoare).
Intrebarea mea este daca valoarea acestor castiguri este plafonata la un anumit nivel, ca in cazul activităţilor autorizate potrivit legii?