avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Încetarea contractului individual de munca pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Încetarea contractului individual de munca pe perioadă determinată.

Bună ziua. Sunt in contract de munca pe perioada determinata intre 30 aprilie 2018 și 30 iulie 2018, pe care nu doresc să îl prelungesc. Care este metoda legală prin care trebuie să îl înștiințez pe angajator, și cu cât timp înainte de expirarea acestui contract trebuie făcută această înștiințare?
Cel mai recent răspuns: Tazulica , utilizator 21:16, 13 Iunie 2018
Depinde de modalitatea de incetare a c.i.m. si data incetarii.
În contractul individual de muncă nu sunt prevăzute clauze în acest sens?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici nu este obligatioriu astfel de clauze, intrucat exista Codul Muncii art.55.
Mulțumesc frumos pentru precizare.
Contractul expira in 30 iulie 2018. Nu doresc că după această dată să se prelungească. Care este metoda legală de a îl anunța pe angajator acest lucru? Notificare scrisă sau verbal, și cu ce termen înaintea datei incetarii acestuia?

Alte discuții în legătură

Demisie in perioada determinata Baxxii Baxxii Buna ziua, M-am angajat la o companie pe data de 3 iulie cu contract pe perioada determinata de 3 luni, asta insemnand ca peste 3 zile, pe 3 octombrie, imi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru copil! moni d moni d Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine! Sunt insarcinata in 6 luni. La firma unde lucrez sunt angajata pe perioada determinata. Trebuie sa nasc prin 23 ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca pe perioada determinata roxynice roxynice Mi sa prelungit contractul de munca pe perioada determinata de doua ori prima data 6 luni apoi mi s-a prelungit pana la 2 ani , am fost inlocuitorul unei ... (vezi toată discuția)