avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Activitate ibi.tibi

Activitate ibi.tibi

Buna ziua,
strada pe care locuiesc se afla in zona centrala a orasului. Din pacate, este NEasfaltata DAR, zilnic, circula masini de tonaj mare (TIR-uri). Am sesizat in scris la primarie si la politia rutiera dar ... "ca pe la noi", au raspuns evaziv si atat.
Exista legislatie care sa reglementeze traficul de mare tonaj in functie de infrastructura rutiera? Practic, care este temeiul legal prin care s-ar putea interzice accesul autovehiculelor grele pe o astfel de strada?

Doresc sa revin asupra sesizarii mele, adaugand trimiteri la legislatie.

Va multumesc.
gi-jane2 a scris:

Daca aplica ea, nu ( va) detine nici singura si nici impreuna cu sotul..



Daca inteleg bine, daca se face partaj si sotia renunta in favoarea sotului (nu cunosc termenii juridici) poate sa aplice singura pentru "Prima casa"? Ar fi super :)
Multumesc.
Mai exact, sotia doreste achizitionarea unui apartament prin programul "Prima casa".
Prin partaj (inteleg ca sotia renunta in favoarea sotului la cota din imobilul pe care il detine) sotia o sa indeplineasca conditiile legale pentru a beneficia de program? Totusi, sotul ramana cu proprietatea ...
Buna ziua,
considerand urmatoare situatie: sot si sotie, casatoriti de mai multi ani, au impreuna 2 copii minori si detin un imobil dobandit in baza unui contract de intretinere, inca valabil (persoana intretinuta este in viata), astfel: o cota de 70% sotul si 30% sotia.
Pentru o perioada scurta de timp (1-2 luni) trebuie sa fie divortati, iar sotia sa NU mai figureze cu nicio proprietate (speta: "... sa nu detina singur sau impreuna cu sotul / sotia o proprietate ...").

Care este cea mai simpla, scurta, ieftina modalitate de divort?
Legal, exista un termen minim dupa care se pot recasatori?
Cum poate sa renunte sotia la cota de 30% din imobil, de asemenea varianta cea mai ieftina si simpla?

Multumesc.
Cu stima.
"trandafir2" multumesc mult pentru detalii. Intuiam ca exista posibilitatea inlocuirii cu o suma de bani dar, nefiind "de meserie", nu am fost sigur.
Deci, este suficient o intelegere amiabila (ar trebui la notar? ) si plata lunara a sumei stabilita prin banca sau posta pentru a putea si demonstra in caz de contestatie?
O zi buna.
Buna ziua,
sunt proprietarul unui imobil dobandit printr-un contract de intretinere incheiat cu o persoana. Intrut locuim in aceeasi localitate, pana acum mi-a fost usor sa imi indeplinesc obligatiile contractuale si morale.
Problema este ca, in viitorul apropiat sunt obligat sa imi mut domiciliul in alta localitate, la o distanta considerabila de actualul domiciliu.
Cum pot legal sa imi indeplinesc in continuare obligatiile stipulate in contractul de intretinere? Mentionez ca sunt terti, inruditi cu transmitatorul, interesati de rezilierea respectivului contract.
Ce ma sfatuiti?

Mai jos citez paragrafele care se refera la obligatiile dobanditorului:
"...........
In schimbul dreptului de proprietate transmis dobanditorul va fi obligat sa ma intretina cu toate cele necesare traiului in timpul vietii: locuinta corespunzatoate, incalzit, iluminat, spalat, curatenie, hrana, imbracaminte, medicamente, medic si spitalizare in caz de nevoie, iar la deces sa ma inmormanteze pe cheltuila lui ........
In caz de nerespectare a acestor obligatii contractul va fi reziliat fara ca subsemnatul transmitator sa fiu obligat la restituirea contravalorii prestatiilor efectuate pana la acea data.
............"

Multumesc.