avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Activitate ecko1983

Activitate ecko1983

Calcul Concediu Medical

Buna ziua,
Va scriu in urmatoara speta, acelasi angajat are :
-contract de munca la angajatorul A pe perioada determinata de la 24.09.2018 pana la data de 25.03.2022
-contract de munca la angajatorul B pe perioada determinata de la 08.10 .2022 pana la 10.10.2023.
-contractul cu angajatorul B a incetat prin demisie la data de 24.03.2022.
-angajatul intra in somaj in data de 28.03.2022.(contractul cu angajatorul A a expirat , iar la angajatorul B prin demisie)
-angajatul intra in concediu medical din data de 29.03.2022 pana la data de 01.05.2022
Intrebarea este cum se calculeaza conceediul medical, se ia ca baza de calcul ambii angajatori A si B (avand in vedere ca stagiul de 6 luni s-a realizat doar la angajatorul A iar la B s-a realizat 5 luni si 15 zile ) sau doar angajatorul A (pentru care s-a realizat stagiul de 6 luni complet)?
Imi puteti da articolul din lege care regelmenteaza aceasta speta complicata?
va multumesc!

Buna seara,am fost din nou la CAS , in baza articolului la care ati facut referire respectiv art 32 din OUG 158/2005 , am primit acelasi raspuns , in momentul in care gravida ramane cu un contract de munca activ , CAS nu poate prelua in plata concediul prenatal pentru contractul incheiat , sub motivul ca nu si-a pierdut calitatea de asigurat., cei de la CAS au facut referire la articolul 23, alineatul 2 , OUG 158/2005...Ne bulverseaza total...
va multumesc pt raspuns,!
Buna ziua, am vorbit la Casa de Asigurari, raspunsul a fost ca nu se poate acest lucru, gravida trebuie sa nu aiba niciun contract activ, pentru a putea fi preluata in plata de CAS pt prenatal. Am expus varianta incheierii contractului X, insa CAS ul nu poate plati daca contractul X a fost incheiat prin demsie, se poate plati doar daca se inchide prin motive neimputabile gravidei.

Poate dvs cunoasteti mai bine legea. Puteti sa imi faceceti referire la articolul legii?
CALCUL CONCEDIU PRENATAL
Buna ziua, va scriu in legatura cu urmatoarea speta
-sotia urmeaza sa nasca in jurul datei de 15 iulie ,este angajata pe perioada nedeterminata la firma x si perioada determinata la firma y.Contractul pe perioada determinata la firma y se termina la data de 31 martie, ea urmeaza sa intre in concediu prental in juurul datei de 15 mai.Intrebarea este cine ii plateste concediul prenatal de la firma y avand in vedere ca , contractul s-a terminat?Poate sa depuna veniturile de la firma y pentru prenatal la angajatorul x si acesta sa plateasca prenatalul urmand sa isi recupereze banii de la Casa de Asigurari?Sau Casa de Asigurari de Sanatate ii va plati prenatalul pentru angajatorul y?va multumesc!