avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Activitate sorindoru

Activitate sorindoru

Iertare, mă interesează aspectul legal al acestei spețe și nu:
-faptul ca eu să fiu obligat să trag utilitățile pe banii mei proprii sau
- primăria să îmi promită că se va face pe bani europeni, în condițiile în care istoric vorbind, nu a fost capabilă să facă acest lucru de ani buni.
Nu este vorba de ansamblu rezidential. E o zona in care fiecare si-a construit casa in regim propriu. E o zona in care inainte era teren arabil, a fost scos din circuit, s-a facut PUZ, s-au vandut terenuri si fiecare si-a construit case in regie proprie.
Bună ziua,
Locuiesc într-un cartier nou, de aproximativ 1 an la sat, într-o comună limitrofă unei reședințe de județ. Când am cumpărat terenul de casă, acesta era în intravilan. Probabil că PUZ-ul are vechime de cel puțin 6 ani de când parcelele sunt în intravilan(înainte era teren arabil). Dezvoltatorul a pus stâlpi de curent, dar utilități nu a mai pus (canalizare, apă curentă, gaz, asfalt). Apoi dezvoltatorul a trecut PUZ-ul în subordinea legală a primăriei. Dezvoltatorul nu a construit blocuri sau alte asemenea, el doar a vândut terenurile, pe care apoi noii proprietari si-au construit case in regie proprie.
De cel puțin 4 ani de zile nu s-a mai făcut nicio îmbunătățire cartierului dpdv al utilităților.
Am făcut o sesizare la primărie în care să cer explicații punctuale strict la strada mea, în care să cer care sunt planurile de viitor pe termen scurt și lung ale străzii unde locuiesc dpdv al utilităților,

Răspunsul lor este este următorul:

"Referitor la adresa ..... înregistrată la .... UAT comuna ... vă comnicăm faptul că, strada la care faceți referire face parte dintr-un PUZ privat, iar dezvoltatorul avea obligația să vă pună la dispoziție toate utilitățile necesare.
Unitatea Administrativ Teritorială a comunei .... se va ocupa, în limita posibilităților, de promovarea de extindere a proiectelor cu finanțare guvernamentală, respectiv europeană.
Totodată vă învederăm faptul că s-a semnat contractul de execuție lucrări, așteptăm finalizarea proiectului urmând ca în următoarele luni să începem asfaltarea străzilor din comuna ...."

Nota: Lucrările la care fac ei referință în răspuns sunt în afara cartierului unde locuiesc.

Întrebare: este legal să îmi refuze dezvoltarea zonală a cartierului pe motiv că dezvoltatorul trebuia să facă acest lucru, în condițiile în care eu plătesc taxele comunei respective?

Vă mulțumesc
Multumesc pentru raspuns, aveti dreptate in privinta lacunelor mele in privinta cunoasterii legii.
Sa revin cu clarificari: sunt 31 de apartamente.
Structura asociatiei este urmatoarea:
1 administrator (angajat extern si remunerat);
1 cenzor ( locatar din bloc si neremunerat, nu e ruda cu nimeni din bloc);
Comitet conducere: 1 presedinte + 1 membru (locatari, si amandoi neremunerati).
Din ceea ce spuneti, e clar ca comitetul de conducere e inexistent, din moment ce nu intruneste conditia minima legala- minim 3 persoane si numar impar.

Sunt impedimente pentru cineva sa fie membru in forumul de conducere? de ex- politisti, judecatori sau alte functii sensibile de acest gen?
a) Sunt presedintele asociatiei de proprietari si doresc sa imi depun demisia.
Am convocat sedinta generala cu acest subiect.

Care sunt pasii pe care trebuie sa ii fac, pentru ca administratorul mi-a zis ca eu de fapt trebuie sa fac cerere de demisie cu 30 de zile inainte, ceea ce mie mi se pare aberant. Eu nu am inaintat aceasta cerere inca.

In comitet sunt 1 presedinte, 1 cenzor, 1 membru si 1 administrator.

b) exista limita minima pentru cati membri pot fi membri in comitetul de conducere? Momentan e doar o persoana, si de aceea intreb.

Cu stima