sorindoru a scris:
a) Sunt presedintele asociatiei de proprietari si doresc sa imi depun demisia.
Presedintele asociatiei de proprietari poate sa nu mai exercite aceasta functie, sa inceteze in doua moduri:
- in sedinta de comitet lunara sau convocata special pentru asta, anunta membrii comitetului ca incepand de astazi nu mai poate exercita functia de presedinte (poate arata si motivele ca doar suntem intre vecini, prieteni) si cu aceasta ocazie presedintele desemneaza un vicepresedinte dintre membrii comitetului care preia atributiunile presedintelui. In maxim 3 luni vicepresedintele este obligat sa convoace adunarea generala pentru alegerea presedintelui.
- presedintele convoaca adunarea generala conform legii (anunt cu cel putin 7 zile inainte, precizand ordinea de zi, locul, ora...). In adunarea generala aduce la cunostinta participantilor (minim 50+1% dintre proprietari) ca nu mai poate, nu mai vrea, nu-i permite sanatatea, munca... sa mai fie presedinte, iar participantii la adunarea generala vor propune si vor alege alt presedinte.
Am convocat sedinta generala cu acest subiect.
Adunarea generala, nu sedinta generala!
administratorul mi-a zis ca eu de fapt trebuie sa fac cerere de demisie cu 30 de zile inainte
Asta se intampla cand nu se cunoste legislatia nici de catre administrator nici de catre presedinte. Poate administratorul ar vrea ca presedintele sa-l anunte cu 30 de zile inainte si cand are un accident si intra in spital. E o aberatie ceea ce spune administratorul.
In comitet sunt 1 presedinte, 1 cenzor, 1 membru si 1 administrator.
E clar ca nu cunosteti legislatia.
Dar sunteti pe un forum de unde puteti invata foarte mult in acest domeniu.
Administratorul si cenzorul nu au ce cauta in comitet.
Comitetul executiv este ales in adunarea generala si este format dintr-un numar impar de membri (3-5-7-9...). Din comitetul executiv fac parte membrii alesi inclusiv presedintele.
Adunarea generala alege dintre membrii sau o comisie de cenzori. Daca nu se gasesc printre proprietari acesti cenzori, presedintele va angaja un cenzor din afara asociatiei, in conditiile legii.
Administartorul este o persoana atestata sa indeplineasca aceasta functie si este angajat de presedinte ca reprezentant al acomitetrului executiv.
Legea interzice ca din comitetul executiv sa faca parte pesoane care sunt rude pana la gradul 4 cu membrii comisiei de cenzori.
Intelegeti!? Adica nici rude nu pot fi cenzorul cu membrul comitetului si cu atat mai ilegal este ca acelasi om sa fie atat cenzor cat si membru in comitet.
b) exista limita minima pentru cati membri pot fi membri in comitetul de conducere?
Nu exista comitet de conducere. Asociatia isi alege in adunarea generala comitetul executiv si presedintele. Numarul minim al acestora (inclusiv presedinte) este 3 (trei) persoane alese dintre proprietarii membrii ai asociatiei.
Momentan e doar o persoana, si de aceea intreb.
Care e acea persoana pentru ca mai sus spuneati ca sunt 4 membri in comitetul executiv!?