avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demisie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demisie

Buna ziua!

Ce se intampla in situatia in care presedintele unei asociatii isi da demisia, Il numeste pe singurul membru ramas in Comitetul Executiv ca sa fie Vicepresedinte,care refuza sa preia cu proces verbal toate actele si stampilele asociatiei, si demisioneaza si el?...Candidati nu au fost la Adunarea Generala convocata in aceasta tema. Legile sunt neclare pentru astfel de situatii...

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: pandatao , utilizator 17:22, 18 Septembrie 2018
legile sunt clare; aici e vorba de neasumarea unor responsabilitati.
Dispozitia in vigoare prevede fara exceptie ca adunarea generala a proprietarilor are atribbutul sa aleaga reprezentantul legal
Cum poate fu atacata aceasta decizie? La care dispozitii va referiti? Vicepresedintele spune ca legea il obliga sa convoace o adunare generala in termen de 90 de zile, pe care a si facut-o intt-o saptamana dupa ce a demisionat presedintele, dar ni anuntat posturile vacante si nici ni a cautat pe cineva. A vrut doar sa-si dea demisia, ca nu vrea responsabilitati. Deci ce poate face un simplu membru al asociatiei in aceasta situatie? Si ce se intampla legal, daca nici dupa 90 de zile nu se gaseste un presedinte?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dispozitia in vigoare prevede fara exceptie
L nr 230/2007
Articolul 26
Daca o hotarare a adunarii generale este contrara legii, statutului sau acordului de asociere a asociatiei de proprietari ori este de natura sa produca daune intereselor proprietarilor, acestia pot ataca in justitie respectiva hotarare, in termen de 45 de zile. Actionarea in justitie nu intrerupe executarea hotararii decat in cazul in care instanta dispune suspendarea acesteia.

Concret legiuitorul a prevazut dreptul oricarui proprietar care apreciaza ca ii sunt incalcate drepturile cetatenesti sa conteste in instanta hotararea adunarii generale
Daca nu se poate alege presedinte de asociatie ,revine obligatia adunarii generale ,a echipei manageriale sa analizeze responsabil motivele care genereaza refuzul exercitarii responsabilitatii de presedinte de asociatie

Vicepresedintele a anuntat la ultima AG ca demisioneaza, dar nici pana acum nu exista un document scris,inregistrat la asociatie referitor la asta. Este valabila demisia lui asa, doar anuntand AG de intentia lui?... In loc de hotarare a afisat pe avizierul scarilor (dupa vreo 2 saptamani de la sedinta) doar procesul verbal de la sedinta.
Ce documente trebuie depuse langa chemarea in judecata in astfel de cazuri?... Dansul a vorbit cu reprezentantii primariei, care s-au consultat cu juristii lor, si i-au zis ca nimeni nu-l poate obliga sa nu demisioneze, oricand poate demisiona si vicepresedintele. Este posibil asa ceva,chiar daca nu exista nimeni in comitetul executiv caruia sa predea sarcinile?

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Comitet executiv pandatao pandatao Buna ziua. Comitetul Executiv al asociatiei de proprietari este alcatuita din 3 membrii, din care una si-a dat demisia,deoarece s-a mutat, iar celalalt refuza ... (vezi toată discuția)
Alegere presedinte timpuriu timpuriu candidatul pentru functia de presedinte al unei asociatii de propietari deja constituite , trebuie sa fie membru al comitetului executiv ( in legea 230/2007 si ... (vezi toată discuția)
convocare ad.generala tomasso tomasso Presedintele asociatiei a demisionat si niciunul dintre membri com. ex. nu a dorit preluarea functiei de vicepresedinte deci stampila nu a fost predata.In ... (vezi toată discuția)