avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Comitet executiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Comitet executiv

Buna ziua. Comitetul Executiv al asociatiei de proprietari este alcatuita din 3 membrii, din care una si-a dat demisia,deoarece s-a mutat, iar celalalt refuza sa semneze procesul verbal si hotararile comitetului executiv, si a Adunarii Generale, ca sa nu cumva sa ramane semnatura lui undeva oficial,ca el nu vrea sa-si asume responsabilitati. Nu vrea sa demisioneze, dar nici sa faca ceva. E absurda situatia....Alti candidati nu sunt...
Doar Adunarea Generala poate demite un membru a comitetului executiv?...Daca facem asa, eu,ca presedinte raman singur. Pot incheia contract in astfel de situatii cu persoane juridice de specialitate, de ex. avocat si contabil/firma de contabilitate de care avem nevoie?...
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: pandatao , utilizator 19:31, 28 Aprilie 2018
Trebuie convocata o AG extraordinara pentru completarea comitetului executiv.
Pana cand veti alege noi membri, puteti sa va desfasurati activitatea in mod normal, doar ati fost ales de membrii asociatiei!
Convocati adunare generala unde detaliati situatia si alegeti persoane responsabile
In calitate de reprezentant legal al asociatiei de proprietari aveti competenta sa semnati raporturi juridice cu terti problema o constituie ca decizia inchierii raporturilor sa fie dispusa in comitetul executiv
De ce incercati varianta anagajarii de firma de administrare care sa detina si consilier juridic si contabil ?
Tocmai cu completarea avem probleme, ca nimeni nu vrea responsabilitati. Eu sunt presedintele,administratorul,secretarul,casierul asociatiei...deci fac de toate. Nu stiu daca este posibil legal asa ceva, dar nu prea avem de ales.
Pana acum eu reprezentam in instanta asociatia impotriva restantierilor. Dar acum am 2 joburi si nu mai am timp sa facaproape nimic. De accea ar trebui sa angajam un avocat care sa ne reprezinta, si o firma de contabilitate care sa gestioneze situatia financiara a asociatiei: plati,incasari,lista de plata,etc. Dar celalalt membru saboteaza totul.

As mai avea o varianta...Daca mi-as da demisia din comitetul executiv, si ca presedinte, singura persoana caruia as putea sa predau responsabilitatile este celalalt membru in comisie. In aceasta situatie el ar fi obligat sa preia presedintia? Iar conform legii in 3 luni de zile sa convoaca o AG pentru noi alegeri....Iar daca nu gaseste candidati, dupa 3 luni de zile el ramane presedinte pana gaseste pe cineva? Ca in legi nu am gasit ce se intampla daca nici dupa 3 luni nu se va alege un nou presedinte de ex...
Care este procedura de predare in cazul in care presedintele asociatiei isi da demisia si-l numeste pe singurul membru ramas in comitet ca vicepresedinte/presedinte interimar?

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie pandatao pandatao Buna ziua! Ce se intampla in situatia in care presedintele unei asociatii isi da demisia, Il numeste pe singurul membru ramas in Comitetul Executiv ca sa ... (vezi toată discuția)
Demisii membrii c-ex elevic elevic Buna ziua, In cazul demisiilor a 2 membrii de comitet executiv ,care sunt obligatiile presedintelui ? Convocare AG pentru alegerea altor 2 membrii (sa se ... (vezi toată discuția)
Alegerea membrilor comitetului executiv Costica33 Costica33 Acum o luna de zile am fost ales in comitetul de bloc impreuna cu un cenzor, s-a semnat proces verbal la AG. Acum cateva zile presedintele a convocat adunare ... (vezi toată discuția)