avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Activitate mihaela_miha

Activitate mihaela_miha

Ok, înțeleg ca trebuie sa plătesc ca sa primesc niște sfaturi personalizate problemei mele, asta si caut. Dar inca nu știu ce specializare trebuie sa aiba avocatul de care am nevoie. Ma uit pe lista aceea si nu știu ce sa caut. Mulțumesc
Sincer speram ca pe acest forum sa pot obtine sufciente informatii despre problema mea, cat sa stiu ce fel de avocat am nevoie (presupun ca specializat in drept penal), eventual o recomandare de avocat care lucreaza pe aceasta platforma si care se ocupa de genul acesta de cazuri.
Ce am inteles pana acum este ca platforma nu prea e folosita/sa caut in alta parte recomandare de avocat, si ca oricum nu se poate face nimic (sa imi platesc cuminte ratele urmatorii 20 de ani, sa merg obosita la serviciu, nu exista suport care sa le interzica vecinilor sa se injure toata noaptea, ca ziua e prea cald).

Sunt foarte dezamagita de situatie, nu o sa ma mai bazez pe avocatnet ca pun de plecare pentru gasirea unui avocat.
" Dv ar trebui sa detineti probe temeinice si legale,cum ar fi procese verbale ale autoritatii politiei teritoriale care in urma verificarii sesizarilor dv sa confirme aspectele sesizate" <<--- daca chem politia (locala) si ei constata ca pragul fonic legal e depasit, eu ce fel de probe trebuie sa am/obtin? doar data/ora notata cand au venit politistii? E foarte probabil politistii sa vina si desi e evident ca muzica e ilegal de tare, totusi sa nu dea nicio amenda, deci practic sa nu consemneze fapta.

Ce specializare trebuie sa aiba un avocat care poate incepe un astfel de proces?
Inteleg ca sunt sanse infime ca legal sa sa pot rezolva ceva, sper mai mult ca, mai ales fiindca sunt oameni needucati, vecinii sa fie intimidati de inceperea unui proces si sa considere serios sa nu se mai certe noaptea (speriati fiind, ca si mine de altfel, de costurile pe care le implica un proces).
Multumesc pentru raspuns.
- Acest prag este acelasi indiferent daca se intampla sa fie depasit ziua sau noaptea?
- In legatura cu garda de mediu, presupun ca exista o formalitate prin care ei pot veni sa constate depasirea pragului, dar ca vor veni cu programare si e perfect posibil ca atunci cand vin ei, pragul sa nu fie depasit (adica vin, masoara, pleaca, nu lasa un aparat acolo o perioada mai lunga de timp).
- "actionati in instanta": care ar fi pasii necesari ca sa incep macar acest proces? Presupun ca imi trebuie un avocat si ca oricum, daca vad ca procesul nu duce nicaieri, ma pot retrage fara nicio penalizare, sau nu neaparat?
Buna ziua!
Pe la finalul anului trecut m-am mutat la casa mea (apartament, etaj 6 din 10).
Totul bine, doar ca desi zona/blocul sunt civilizate, vecinii care stau chiar de-asupra mea nu sunt.
Dau frecvent muzica tare noaptea, chiar daca pentru perioada scurte de timp, pentru ca se cearta intre ei si vor sa nu se mai auda. Noaptea adica dupa 11, pana pe la 2 in mod uzual. Cand dau petreceri cu 15-20 de invitati tine pana pe la 6 dimineata. Pentru parte cu petrcerile pot chema politia, dar pentru partea cu trantitul de obiecte grele, tipat/vorbit tare si dat muzica tare pe perioade scurte de timp, pot face ceva legal vorbind? In mod normal acolo locuiesc (proprietari) un barbat neangajat de vreo 35-40 de ani si mama lui, care amadoi se culca foarte tarziu si fac galagie. Eu angajata fiind as prefera sa ma pot culca la 11 (oricum mult dupa inceputul programului de liniste).
Intreb daca in acest caz pot face ceva, pentru ca nu stiu cat in cearta se aude din holul blocului, si mi-e teama ca daca chem politia nu vor face nimic. Mentionez ca am facut un efort financiar enorm ca sa izolez fonic o camera (ocupa si mult spatiu izolatia, face fata pana la 80db, facuta cu firma specializata), dar tot nu ma pot odihni acolo pentru ca loviturile, taratul/trantitul de mobila si tipetele se aud peste.
Stiu ca a fost data o lege legata de nivelul in db permis la bloc, care clar e depasit mult, nu imi e clar cum pot sa fac sa il masor ca sa pot demonstra legal ca e depasit si ca vine de la acei vecini. Exista ceva ce pot instala in casa? Din nou, nu e galagie de lucrari, maxim batut cuie la ore dubioase, si nu e galagie continua, deci daca chem pe cineva la 2 noaptea sa masoare e posibil ca atunci cand are programarea sau pana ajunge sa nu auda ce m-a trezit pe mine. Pot macar sa ii dau in judecata (cu alte cheltuieli) ca sa sper ca vor fi intimidati si sa ii limiteze certurile/tipetele/trantitul in timpul zilei?
Multumesc de raspuns!
Mai am doua intrebari:
1) daca aleg sa refac buletinul in fiecare an, ce adresa va fi scrisa pe el? Sunt locuri in care am nevoie sa dau adresa din buletin
2) mi-ati putea da mai multe detalii despre solutia pe care o propuneti? este ceva complet nou, de care nu am mai auzit si nu stiam ca se poate. Eu pot practic sa plec intr-o tara din UE si sa fac asta? Sa imi fac buletinul in strainatate? eu mai am si un pasaport, care expira in 2020, nu stiu daca e relevant

Va referiti la acest pasaport, nu (vreau sa fiu sigura ca citeesc ce trebuie): [ link extern ]
Buna ziua!

Am urmatoarea situatie: am un buletin care imi expira cam in jumatate de an. Buletinul este pe adresa parintilor mei, care cu siguranta nu vor vrea sa vina cu mine la politie, cu actul de proprietate, ca sa imi refac buletinul expirat. Am mai intrebat pe la prieteni, unii nu pot, altii nu vor. Pe scurt, din ce am mai citit pe forum, cea mai ok solutie, care e si legala este sa cer o carte de identitate provizorie, pe motivul "lipsa spatiu". Ea va fi valabila un an, dupa care trebuie sa fac alta. Eu intr-un an nu o sa am apartament, sunt sigura. De cate ori pot sa fac miscarea asta? De oricate ori? sau am voie sa cer carte provizorie doar o data sau de doua ori?
Cealalta intrebare e asa: eu acum locuiesc cu chirie. De un an si ceva nu am mai locuit la parinti. La un moment dat amenintau ca merg la politie si ma scot din spatiul de locuit, ceea ce presupun ca atrage dupa sine faptul ca imi expira buletinul mai devreme/ acum, nu peste jumate de an. Pot face asta atat de usor? La nervi, s-ar duce, dar daca procedura e mai complicata o sa prefere sa astepte jumate de an pana in expira in mod normal. De asemenea, daca ma s cot din spatiul de locuit, eu o sa fiu cumva notificata? sau doar intr-o buna zi ma trezesc ca nu e buletinul valabil?

Detalii suplimentare: pana acum am locuit cu chirie in Romania. Din motive de serviciu, ma voi muta pe termen nedetermina in strainatate. Si nu vreau nici sa platesc pe cineva aici sa ma ia in spatiu, nici sa tin o chirie pe care nu o folosesc, daor pentru asta. Cred ca solutia cu cartea provisorie e cea mai potrivita. Doar vreau sa fiu sigura ca pot sa o fac de oricate ori / timp de oricati ani pot sa o tot refac odata pe an