Copiii au incheiat doar Contract de rezervare si act aditional de prelungire a valabilitatii. Factura emisa pentru rezervare este emisa cu TVA 20%, reprezentand Taxa de rezervare imobil conform Contract de rezervare. In contractul de rezervare se mentioneaza ca taxa se transforma in avans. In rezervare este mentionat pretul apartamentului 444.495 lei + TVA cota legala. Nu scrie nici 5% nici 20%. Justificarea lor pentru cota de 20% a fost: Nu putem da curs solicitarii Dvs., de a aplica cota TVA redusa de 5%, aceasta facand parte din politica sociala a statului roman, aplicabila cetatenilor romani..
Cine stabileste de fapt cota de TVA: vanzatorul sau notarul?
Ca titulari de contract apare si fata mea: pentru partea ei tot 20% TVA se aplica?
Noi vom cumpara apartamentul cu 20% TVA asa cum vor ei intrucat copiii asteapta al 2-lea copil si nu mai vor sa stea cu chirie. Considerati ca am avea sanse in instanta sa recuperam TVA-ul incasat abuziv de ei?
Multumesc
Stimati domni, ginerele meu, cetatean brazilian, casatorit cu fiica mea, au incheiat un ctr de rezervare apartament in suprafata utila de 102 m.p. la pretul de 444.495 lei, cu un dezvoltator imobiliar. Au obtinut creditul necesar achizitiei si in momentul in care au vrut sa incheie tranzactia li s-a spus ca TVA-ul aplicabil lui ca cetatean brazilian, este de 20% TVA si nu 5%TVA. Am depus cerere la Ministerul Finantelor pentru a mi se comunica ce TVA trebuie platit si am primit raspuns oficial ca el se incadreaza la TVA 5%. Cu toate acestea ei refuza in continuare sa incheiem tranzactia cu TVA 5%. Ce putem face pentru a putea incheia tranzactia, avand in vedere ca ne expira creditul? Considerati ca daca noi achizitionam apartamentul in caz de Forta Majora cu TVA 20% ne putem adresa instantei impotriva lor ca societate sa ne restituie banii incasati abuziv? Raspunsul dvs. urgent va fi apreciat. Multumesc