Am reusit, sa inregistrez o persoana care ma amenintat cu moartea, de la geamul sau. El a amenintat-o si pe mama mea acum 4 ani , fiind sanctionat cu o amenda in valoare de 500 de lei. Acum sa ajuns la judecata trecandu-se de camera preliminara.
Eu l-am inregistrat din locuinta mea, pe el, cel care era iesit pe jumatate ,in exteriorul geamului locuintei sale.
Spatiul privat , nu este cel de la pragul usii, si pana la geam ? Pentru ca de la geam cred ca este spatiu public, sau nu? multumesc
Am gasit si Art. 226 Cod Penal – Violarea vieții private.Iar din punctul meu de vedere, ma regasesc exact la punctul 4-c , sau nu?
(1) – Atingerea adusă vieții private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuință sau încăpere ori dependință ținând de aceasta sau a unei convorbiri private se pedepsește cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.
(2) – Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, fără drept, a sunetelor, convorbirilor ori a imaginilor prevăzute în alin. (1), către o altă persoană sau către public, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(3) – Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
(4) – Nu constituie infracțiune fapta săvârșită:
a. de către cel care a participat la întâlnirea cu persoana vătămată în cadrul căreia au fost surprinse sunetele, convorbirile sau imaginile, dacă justifică un interes legitim;
b. dacă persoana vătămată a acționat explicit cu intenția de a fi văzută ori auzită de făptuitor;
c. dacă făptuitorul surprinde săvârșirea unei infracțiuni sau contribuie la dovedirea săvârșirii unei infracțiuni;
d. dacă surprinde fapte de interes public, care au semnificație pentru viața comunității și a căror divulgare prezintă avantaje publice mai mari decât prejudiciul produs persoanei vătămate.
(5) – Plasarea, fără drept, de mijloace tehnice de înregistrare audio sau video, în scopul săvârșirii faptelor prevăzute în alin. (1) și alin. (2), se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.
Buna ziua. Sunt parte civila intr-un dosar penal avand ca obiect amenintarea(in forma continuata). Acum este la măsuri şi excepţii dispuse de judecătorul de cameră preliminară.
Dupa ce se va da un termen de judecata, eu , inculpatul vom fi din nou audiati?
Vom fi audiati separat, la judecatorie sau cum?
Multumesc