avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Activitate Simumarian

Activitate Simumarian

Da, asta am crezut si eu, dar am vazut in Noul Cod Procedura Civila asta

Art. 705
Termenul de prescripţie
(1) Dreptul de a obţine executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia drepturilor reale, termenul de prescripţie este de 10 ani.
(2) Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a obţine executarea silită. În cazul hotărârilor judecătoreşti şi arbitrale, termenul de prescripţie începe să curgă de la data rămânerii lor definitive.

6000 lei sunt cheltuieli judiciare catre stat, partile civile au fost platite. Scuzati-ma ca nu am fost concret.

Sentinta definitiva si irevocabila a fost data in MAI 2013. Anaf trimite in fiecare an scrisori cu somatii..
Intrebarea mea este: 5 ani de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti sau 5 ani de la ultima notificare Anaf ?

va multumesc
Buna ziua,
Am nevoie de raspuns la intrebare.

In anul 2013 am fost condamnat cu supraveghere la 4 ani de inchisoare sub supraveghe (2 ani + 2 ani incercare) si cheltuieli de judecata in valoare de 6000 lei.

Nu am platit nimic din cei 6000 lei cheltuieli de judecata, intrebarea mea este :
Se pot prescrie vreodata aceste cheltuieli, in cat timp sau niciodata???

Multumesc .