Partaj pentru terenuri, pentru casa exista un contract de intretinere intre cele doua (sora tatalui + mama lui) si testament.
Tatal meu e strain de succesiunea bunicii (prin neacceptare), bunicul a decedat inaintea . bunicii. Mai exista 2 surori - cel putin asta am constatat, pentru ca este si ea citata de "initiatoare".
Cred ca acei 5000 au fost estimati pentru a nu plati taxe mai mari, sora tatalui a mai deschis o actiune de genul dar s-a anulat - netimbrare.
Pe site-ul directiei agricole Dolj un ha s-a vandut cu 11000 ron.
Multumesc!
O sa rezolv aceasta problema saptamana aceasta. Daca am primit plicul pe 13 aprilie - data postei - practic am timp pana pe 7 mai, nu?
Buna ziua,
Se da urmatoarea situatie: prin 1970, tatal meu a fost repartizat / a ales un post (loc de munca) la ap. 600 km de locul natal. O "gaseste" pe mama, dragoste mare, se stabileste aici - familia lui este impotriva - certuri, amenintari dezmosteniri etc.
Nu imi amintesc foarte bine, eram "in scutece" pe vremea aia, dar stiu ca au fost discutii.
Nu s-a pastrat legatura, nu am cunoscut pe nimeni pana in 2014.
Tatal meu moare in 2011. Mama traieste, suntem 4 frati. Nu s-a facut nici o succesiune in urma tatalui.
In 2014, din senin, apare o ruda de acolo - vai, sa ne cunoastem bla bla. Evident, printre lacrimi si regret din partea surorii tatalui - se pune problema mostenirii de acolo. Amabila din constructie, comunic ca asa cum pe tata nu l-a interest atatia ani, nu ne incalzeste cu nimic, nu il aduce inapoi, dar vreau sa stiu ce s-a intamplat atatia zeci de ani si despre ce supermostenire e vorba, deh, sa stim la ce averi renuntam. Se stabileste ca vom primi actele cu "averea" (terenuri) si ca pentru 1000mp impartiti la 10 persone nu are sens, mergem la notar, renuntam.
Liniste si pace!
Pana acum, aprilie 2017, cand primim plic de la judecatoria Craiova pentru partaj judiciar. :O
Pentru casa exista un testament + un contract de intretinere intre bunica mea si sora tatalui - ii lasa ei casa contra intretinere si un partaj succesoral din 1994 + un certificat de mostenitor unde se specifica despre tatal meu ca strain de succesiun prin neacceptare.
Pentru terenuri - ap. 5 ha - exista certificate de atestare fiscal in care este specificat tatal meu si pe care doamna ruda le evalueaza dupa propria pretuire la 5000 de lei.
Intrebari: are sens sa continui cu acest partaj?
Recunosc ca nu ma intereseaza acele pamanturi in mod deosebit, dar pentru faptul ca acum 3 ani doamna ruda smiorcaia ca vaaaai, ce seman cu taaataaaa ( eu am avut o relatie aprope perfecta cu el) si vaaaaai, a murit fara sa-l vaada, cand de fapt, vroia doar sa stie care si cum mai respira, i-as plimba un pic.
Asta ca sa si demontrez ca il mostenesc, nu doar seman. :D
Avand in vedere ca eu sunt in Bucuresti si nu ma pot deplasa in Craiova dupa bunul plac, pot trimite o adresa in care cer timp si totodata, justificare pentru declaratiile doamnei? Imi pot reprezenta fratii si mama in instanta?
Exista avocati care doar redacteaza pe baza actelor?
Multumesc!
Revin cu o intrebare: Serviciul Rutier poate adauga pedeapsa daca procurorul a decis NUP? Dosarul a fost clasat PE 15.07.2016, fara nici o amenda, puncte, zile suspendare nimic. nS-a mers la udriste cu hartia si au zis prima oara ca ei nu o au. Astazi, la a cincea zi de vizite, mi s-a comunicat DOAR verbal ca dl. commandant a adaugat 90 de zile pentru neacordare de prioritate. :OnnEste un abuz sau sunt eu subiectiva? Cum sa imi spui dupa atata timp ca s-a adaugat o pedeapsa? De ce incep cele 90 de zile din septembrie si nu din aug
Multumesc!
Pot solicita parchetului certificate de grefa sau un document echivalent?
Auci! Chiar daca din vina lor dureaza 1000 de ani?
Asteptam comunicarea pentru recuperare permis, a trecut deja 1 luna de zile.
Ce se poate intampla daca circul fara?
Saptamana trecuta la telefon, duduia a zis sa se astepte instiintarea - cred ca de aici am si tras concluzia solutionarii.
Multumesc mult!
Auci, desi aveti dreptate, asta a durut. :stunned:
Fix asta e buba, nu stiu nimic, nimeni "nu are voie" sa spuna nimic, mai e putin si devenim si pionieri, nu doar pietoni. :D
Mersul in audienta ajuta la ceva? Pot grabi cumva sau prima pensie vine inaintea pernisului?
Multumesc! :bow:
Procurorul, dosarul a fost la parchetul de pe langa judecatoria sector 2.