avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Activitate mihail_m

Activitate mihail_m

Va multumesc pentru raspuns si pentru sfaturi. Credeti ca ar fi cazul ca odata cu adresa pe care le-o voi trimite, sa le trimit si factura inapoi?
Buna ziua!

Am rugamintea, daca puteti sa ma ajutati intr-o problema de natura juridica si contabila in acelasi timp.
Am fost angajat in calitate de sef de punct de lucru la o societate de constructii in perioada 2001- 2012.
In aceasta calitate, uneori faceam aprovizionare cu diverse materiale necesare pe santier de la un depozit de materiale de constructii, ai carui actionari erau aceeasi cu cei din firma unde eram angajat.
In anul 2012, am incetat colaborarea si mi-am facut lichidarea la zi. Precizez ca din 2012 si pana in prezent nu am mai avut nicio legatura cu cele doua societati, in acest timp fiind mai mult plecat din tara.
In luna octombrie 2016 am primit prin posta o factura din partea firmei ce comercializeaza materialele de constructii, emisa in octombrie 2016, si o nota in care mi se explica faptul ca in urma unui inventar efectuat, s-au gasit "liste si avize de insotire a marfurilor care atesta livrarea materialelor care nu au fost facturate si in consecinta au fost facturate" catre mine ca persoana fizica.
Imi dau termen de achitare a contravalorii facturii 30 de zile, in caz contrar spun ei, se vor adresa organelor competente.
Singura legatura pe care am avut-o cu firma de materiale de constructii a fost in perioada cand am fost angajat la firma de constructii, cumparatoare fiind firma de constructii si eu avand calitatea de delegat.
Faptul ca ei nu au emis facturi la vremea respectiva nu poate fi vina mea, probabil ca este o problema interna.
Intrebarea mea este: Se poate emite o factura in astfel de conditii?
De ce ar trebui sa platesc o factura emisa in baza unor liste si avize de insotire a marfii?
Va multumesc.