avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Activitate S.Gheorghe

Activitate S.Gheorghe

Buna.
Azi am primit decizia in legatura cu suma ce urmeaza sa o primesc lunar pt. indemnizatie.

Voi incerca sa fiu cat de scurt si precis.

Copilul s-a nascut pe 16.Mai.2016

Eu sunt angajat din 24.Sept.2015 - in Romania
Veniturile realizate pe fiecare luna din cele 12 precedente nasterii copilului sunt dupa cum urmeaza:

2016 - Net
Mai - 2829
Aprilie - 1353
Martie - 1543
Februarie - 1900
Ianuarie - 1801

2015 - Net
Decembrie - 1800
Noiembrie - 1976
Octombrie - 1539
Septembrie - 291 + 2600 lire contract UK
August - 0
Iulie - 0
Iunie - 0
Acestea sunt cele 12 luni precedente nasterii.

Mai (UK) - 1730 Lire (contract de munca in UK)
Aprilie (UK) - 1500 Lire
Martie (UK) - 1300 Lire

Pe luna septembrie 13-16 sept. am un venit suplimentar (contract de prestari servicii) din UK, cu suma de 2600 Lire - dovedit cu Contract, Fluturas, Extras cont banca (eu) + extras cont banca angajator - pentru a dovedi efectuarea platii.

Cei de la ASCO Oradea mi-au spus ca venitul se va cumula 8 luni din Romania + restul de 3 luni din UK ( cu veniturile nete de acolo, valuta calculata la cota zilei depunerii dosarului), plus veniturile aferente (contractul de prestari servicii) daca sunt realizate in ultimele 24 luni precedente nasterii.

Am calculat veniturile din Romania 15,000~ + 37,650 /12 -15%

Asta stiam eu ca trebuie sa primesc, deoarece mi-au cerut toate actele din strainatate (contract, fluturase, dovada platii, contract incetare) pentru toate veniturile, traduse autorizat.

I-am intrebat daca sunt siguri ca se iau sumele din strainatate pentru ca asta implica pt. mine costuri destul de mari sa fac rost de acte si sa le traduc.
Mi-au raspuns ca da, au mai facut-o si altii inainte si le-au intrat cu salariile din strainatate.

Azi dupa ce mi-a venit decizia mi-a cazut fata. Am fost incadrat cu salariul minim pe economie, adica 1066 lei pt. indemnizatie.
I-am sunat pe cei ce le calculeaza si mi-au spus urmatoarele:
Se iau in calcul doar ultimele 12 luni din ultimii 2 ani.
Adica ei au luat doar perioada in care am fost angajat in Romania, adica 9 luni si au impartit-o la 12, spunandu-mi ca cele 3 luni de completare se calculeaza cu suma de ZERO Lei.

Sa zicem ca e adevarat ca doar cele 12 luni sunt luate in calcul, atunci contractul din Sept. 2015 de 2600 lire dece nu s-au luat in considerare?
Mi-au spus sa fac contestatie.

Dupa ce dansele de la ASCO m-au mintit si am aruncat o gramada de bani pe apa sambetei, am ajuns de la aprox. 3700 lei pe luna la 1066. Nu am ce sa le fac pt. ca nu le-am inregistrat, mi-au spus ca asa ceva n-au zis... m-au mintit in fata.

As dori sa va intreb, sunt in temei legal sa fac contestatie pentru cei 2600 lire din contractul (care se incadreaza in ultimele 12 luni precedente nasterii) ?

Ne-am bazat pe banii acestia foarte mult deoarece sotia a avut probleme in sarcina si ne-a costat aproape toti banii ce-i aveam.

Va multumesc.
Stiu ca suna aproape imposibil dar e adevărat. Timp de 2 ani nu a mai locuit nimeni în casa părintească deoarece părinții au decedat. Ne-am hotărât să ne reconditionam casa spre locuire.
Este imposibil deoarece vecinii au construit un grajd ce adăpostește animale greu de numărat.
Gardul dintre noi a dispărut, acum gradina noastră fiind ocupată de păsările și câinii vecinilor. Toate excrementele se scurg în grădina noastră, atât de multe încât intră cca 50 de centimetri bățul în ele.
Caprele au un miros greu de suportat.
Ne este frică să ne lăsăm copilul în grădină deoarece îi riscăm sănătatea, darămite să fie în preajma dulailor.

Le-am cerut să refacă gardul și să sape un șanț pentru scurgerea mizeriilor.

Ne-au spus ca suntem gunoaie ce nu suportă mirosul, si dacă suntem de la oraș, sa mergem înapoi la oraș. Ne-au cerut să facem noi gardul dacă avem nevoi de el...
Am acceptat până în punctul în care a spus cuvinte jignitoare despre mama noastră.

Am hotărât să facem sesizare dar nu știm unde.
Va rugăm ajutați-ne cu îndrumări.

Casa noastră este amplasată pe o stradă oarecare din sat, nu e cazul să fie izolată sau ceva de genul.
Vecinii ne-au spus că degeaba mergem la primărie ca au mituit pe toată lumea cu ieduti si lactate.

Vă mulțumesc anticipat.