avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul creste 250 de capre si 20 de porci, 10 câini ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul creste 250 de capre si 20 de porci, 10 câini lipit de gardul meu

Stiu ca suna aproape imposibil dar e adevărat. Timp de 2 ani nu a mai locuit nimeni în casa părintească deoarece părinții au decedat. Ne-am hotărât să ne reconditionam casa spre locuire.
Este imposibil deoarece vecinii au construit un grajd ce adăpostește animale greu de numărat.
Gardul dintre noi a dispărut, acum gradina noastră fiind ocupată de păsările și câinii vecinilor. Toate excrementele se scurg în grădina noastră, atât de multe încât intră cca 50 de centimetri bățul în ele.
Caprele au un miros greu de suportat.
Ne este frică să ne lăsăm copilul în grădină deoarece îi riscăm sănătatea, darămite să fie în preajma dulailor.

Le-am cerut să refacă gardul și să sape un șanț pentru scurgerea mizeriilor.

Ne-au spus ca suntem gunoaie ce nu suportă mirosul, si dacă suntem de la oraș, sa mergem înapoi la oraș. Ne-au cerut să facem noi gardul dacă avem nevoi de el...
Am acceptat până în punctul în care a spus cuvinte jignitoare despre mama noastră.

Am hotărât să facem sesizare dar nu știm unde.
Va rugăm ajutați-ne cu îndrumări.

Casa noastră este amplasată pe o stradă oarecare din sat, nu e cazul să fie izolată sau ceva de genul.
Vecinii ne-au spus că degeaba mergem la primărie ca au mituit pe toată lumea cu ieduti si lactate.

Vă mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 16:54, 20 Octombrie 2016
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa gasiti o cale de impacare.
Stiti cum se spune, prietenii ti-ii alegi, rudele si vecinii ti-ii da Dumnezeu.
Daca nu se poate si nu se poate, atunci va trebui sa va adresati DSP si DSV fie judetean fie central.
Amenzile sunt substantiala.
Atentie, indiferent unde faceti plangerea nu uitati sa o faceti scris si sa luati numar de inregistrare sau sa o trimiteti recomandata cu confirmare de primire.
Nu uitati sa le amintiti in cerere ca daca in termenul legal nu raspund va adresati instantei de contencios administrativ.
Si la primarie daca o faceti plangerea sa o trimiteti recomandata cu confirmare de primire astfel incat indiferent cati iiezi au primit sa fie obligati sa raspunda.
Cererea o puteti transmite la primarie prin prefectura. E si mai sanatos.
daca doriti toate acestea pot sa fie intemeiate in drept de un avocat si sa fie transmise prin cabinetul sau.
A se vedea: Ministerul Sănătăţii - MS
Normele de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei din 04.02.2014
Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2016
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Transmiteti-le vecinilor ca veti erbicida gradina. Si ca veti pune otrava pentru sobolani. Daca-si asuma riscul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! ce pot face in urmatoarea situatie? locuiesc la oras,la ... sykes sykes Buna ziua! Ce pot face in urmatoarea situatie? Locuiesc la oras,la casa, distanta dintre case fiind de cel mult 15 metri . De cateva luni vecinul a inceput ... (vezi toată discuția)
Vecini cu probleme de gospodarire - mizerie mare in curte Amalia112 Amalia112 Buna ziua ! M-am stabilit la casa parintilor mei , intr-o frumoasa zona a tarii noastre . Ca orice om care are privilegiul de a sta la curte , sunt ... (vezi toată discuția)
Gard cu fundatie din beton litan litan Gard cu fundatie din beton Buna ziua. Am o intrebare referitoare la un gard construit de vecinul meu cu o fundatie de beton , fara sa lase gaurile de ... (vezi toată discuția)