Buna ziua !
M-am stabilit la casa parintilor mei , intr-o frumoasa zona a tarii noastre . Ca orice om care are privilegiul de a sta la curte , sunt obligata sa pastrez curatenia din jurul casei , o necesitate cu alte cuvinte . Problema este ca vecinii , care cu gradina lor incadreaza gradina mea in forma de L , au depozitate , mai ales langa garduri gramezi enorme de gunoi . Mai nou intr-o laterala ,un sfert de gradina noastra este impanzita de boz , planta care la vecini este din abundenta . In fiecare zi aproape strang tot felul de murdarii pe care le aduce vantul de la ei din curte . Nu mai spun de mirosul ,greu de suportat , emanat de wc-urile lor din curte . Pentru ca nu au fosa septica , scurgerea instalatiei din casa este racordata la unul din wc-uri . Am incercat in cateva randuri sa stau de vorba cu ei despre aceste aspecte dar .... nu va pot transmite raspunsurile si mai mult , de cate ori ma vad prin curte striga, injura si ma jignesc .Am discutat cu primarul dar acesta a spus ca nu are ce le face si ca au mai scos masini pline de gunoi de la ei din curte cu oameni de la primarie .Ce pot face si unde sa ma adresez .Multumesc anticipat .
Faceti sesizari scrise cu nr. de inregistrare/ data la primarie (degeaba doar vorbiti cu primarul), Dir.Judeteana de Sanatate Publica, Dir. Judeteana Sanitar Veterinara, Agentia teritoriala de mediu.
In urma sesizarilor dvs. se vor declansa anchete, se vor dispune masuri si se vor aplica sanctiuni contraventionale.
Normal este ca astfel de dispute sa se rezolve pe cale amiabila. Puteti deschide si actiune in instanta impotriva vecinilor.
Buna seara ,
Este adevarat ca in astfel de probleme se recomanda rezolvarea pe cale amiabila . Dar .... Intotdeauna cand apare un ,, dar.... ,, cu siguranta calea amiabila a fost incercata si a avut esuare. De mai multe ori .Efectiv nu se poate discuta .Mai nou astazi am vazut sobolani misunand din gradina vecinilor spre bucataria mea .
Cu siguranta voi face sesizarile pe care mi le-ati expus . O sa va prezint rezultatele demersurilor , Va multumesc !
Vecin rau
titicuta
Am un vecin care imi creaza probleme si sa va spun cum:a cumparat casa de curand lipita de casa mea.Eu, inainte de a cumpara el casa, m-am inteles fb cu ... (vezi toată discuția)