avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecin rau
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecin rau

Am un vecin care imi creaza probleme si sa va spun cum:a cumparat casa de curand lipita de casa mea.Eu, inainte de a cumpara el casa, m-am inteles fb cu vechiul proprietar, am facut impreuna cu acela canalizarea de apa, trecand conducta de apa chiar prin curtea vechiului proprietar ,pana la mine in gradina, la buna intelegere cu acela.Dar vecinul a vandut de curand casa si aplecat la oras si a cumparat-o actualul vecin care creaza probleme.Fara sa stiu eu, a sapat in gradina fosa septica si a tras de la aceasta teava pana in santul meu din gradina mea, sa i se scurga rezidurile in santul meu, apoi a sapat un sant pana la teava mea de apa, care se afla in gradina lui sub pamant de cand locuia vechiul proprietar, precum am amintit,si si-a tras si el apa de la teava mea.Dar eu platesc apa si el se foloseste fara plata de apa.Am incercat sa stau de vorba cu el, sa-l intreb de ce a facut toate astea fara sa ma intrebe macar si m-a amenintat ca e gradina lui si face ce vrea in ea si daca vrea imi scoate si teava de apa. Vreau sa intreb :are dreptul sa-mi scoata teava de apa , chiar daca am bagat-o de pe cand era alt proprietar si are dreptul sa faca fosa septica si sa bage teava de scurgere in santul meu si chiar langa conducta de apa? Cui trebuie sa ma adresez , sa iau masuri pana nu e prea tarziu.Ce trebuie sa fac in ambele cazuri expuse?Ca vreau sa procedez conform legii.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: praetorian , utilizator 20:34, 2 Noiembrie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
depinde...exista acorduri notariale cu fostul proprietar sau doar verbale?
daca sunt notariale acelea trebuiau respectate.
am impresia ca oricum va trebui sa va judecati cu el. ar trebui sa va puneti un contor de apa sau chiar sa cereti firmei separarea la apa.
cu fosa septica din nou, alta problema ce trebuie vazuta pt ca sunt norme de poluare a mediului.
greu de zis pe forum, necunoscand planul locului si problema in amanunt
Ultima modificare: Duminică, 2 Noiembrie 2014
MYRA CIMPEAN , Avocat
Cred ca ati putea alege rezolvarea pe cale amiabila apeland la un mediator.Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

buna ziua. de curand am descoperit ca proprietatea mea este traversata ... Doina.Isuf Doina.Isuf Buna ziua. de curand am descoperit ca proprietatea mea este traversata de o conducta de apa care alimenteaza un bloc. Aceasta conducta a fost introdusa ... (vezi toată discuția)
Blocarea accesului la garaj/gradina de un şanţ de scurgere melcio melcio Situatia este urmatoarea: conducta de apa potabila functioneaza in comuna dar conducta de canalizare nu a fost inca instalata.. Vecinul meu de vizavi care nu ... (vezi toată discuția)
Salutare tuturor . niste vecini si-au tras canalizarea din casa ... Cristy_vvicol@yahoo.com Cristy_vvicol@yahoo.com Salutare tuturor . Niste vecini si-au tras canalizarea din casa in șanțul care trece prin fata casei mele ,șanțul nu are teava de canalizare , are rol de ... (vezi toată discuția)