Aha........Si daca eu ni voi realiza 50 mil? in 2010 cand voi face decalratia de venit realizat se va vedea, nu? ATunci ce osa se intample? se recalculeaza CIC?
Multumesc muuuuuuuult!
Mi se pare asa complicat ...........Eu tot nu inteleg cum se calculeaza la PFA; pt ca : daca nasc in aug 2009 eu am 12 luni anterioare asa: 4 luni din 2008 pt care am venit realizat si cu impozitul platit + 8 luni din 2009 pt care am doar (in acte la circa financiara) venit estimat........Iar venitul estimat eu pot sa il pun fara sa aiba legatura cu realitatea........pot sa estimez mult si realizez putin si invers......asa as p[utea sa imi estimez 50 mil /luna si as putea sa iau maxim........Eu cred ca ar tr sa se vada venitul realizat ..............Nu inteeleg:((
Inteleg sa iau toate venituriel in considerare........Multumesc!
Dar cu venitul din PFA cum este ? daca nasc in 2009 conteaza venitul realizat in 2008?
Multumesc din nou
Buna dimineata!
Ma intereseaza daca puteti sa ma lamuriti cu privire la urmatorul aspect: din ce se calculeaza exact 85% .Eu am asa:
1.venit de la serv unde am cartea de munca ( venitul este compus din : venitul salarial + venit din sporuri+ ore suplimentare si uneori si prime - prevazute in contractul colectiv de munca)
2.venit din PFA (pt care platesc 16% impozit ) - profesie liberala
3.inca 2 contracte de munca inregistrate la ITM cu 2 ore de munca pt care se platesc toate cotizatiile
Daca se ia in considerare si venitul din PFA atunci cum se calculeaza? Daca nasc in 2009 se ia in considerare venitul realizat in 2008?