avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:02, 10 Octombrie 2011
Pentru a beneficia de CIC si de indemnizatia lunara acordata in acest sens, trebuie ca, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa fi realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
Numai medicul care va asista in perioada de sarcina poate stabili cand intrati in concediu de maternitate (cele 126 de zile).
Si numai el cu dvs. stiti daca puteti sa lucrati pana in luna a 8-a de sarcina. Pentru restul v-a raspuns "elis".
Sarcina si nastere usoare!
Multumesc.In cazul in care am un certificat de incadrare in grad de handicap (adica gr.2) tot 12 luni trebuie sa am cotizate pt a beneficia de CIC?
Legea prevede sa realizati timp de 12 luni venituri impozabile ... nu faceti confunzie cu stagiul de cotizare :)
Dar indemnizatia ptr persoana cu handicap nu se ia in calcul ca fiind venit impozabil?

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere si ingrijire copil piron florentina piron florentina sunt asociatul unic si reprezentantul legal al unui s.r.l., indeplinind in acelasi timp si functia de administrator in cadrul firmei cu contract individual de ... (vezi toată discuția)