buna ziua ,am si eu o intrebare,daca din cele 12 luni anterioare nasterii copilului imi lipseste1luna si jumatate pot beneficia de ceva bani,sau pot sa merg la casa de pensii sa-mi platesc din mana acea luna si jumatate/cum se procedeaza in aceasta situatie? va rog un raspuns .
daridannah a scris:
buna ziua ,am si eu o intrebare,daca din cele 12 luni anterioare nasterii copilului imi lipseste1luna si jumatate pot beneficia de ceva bani,sau pot sa merg la casa de pensii sa-mi platesc din mana acea luna si jumatate/cum se procedeaza in aceasta situatie? va rog un raspuns .
pentru a beneficia de indemnizatie crestere copil pana la 2 ani trebuie sa aveti in vedere urmatoarele:
Incepand cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, în ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului în varsta de pana la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara în cuantum de 600 lei sau, optional, în cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni.
In cazul in care nu intruniti cerinta de mai sus , nu puteti sa beneficiati de aceasta indemnizatie.
~ final discuție ~