avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Activitate ElaBocai

Activitate ElaBocai

Buna ziua!

Mama mea detine un teren extravilan in Ilfov. Din cauza unor probleme pe la primarie, nu reusim sa facem cadastru si intabulare pe respectivul teren. Tot ce detine este actul de proprietate. Intelegem de la cei de la primarie, cel care se ocupa de cadastru ca pe lotul respectiv au fost niste greseli efectuate in planul cadastral si este dat la refacut, problema ce dureaza de aproape 3 ani.
Intrebarea mea este daca putem vinde acest teren si fara a avea cadastru si intabulare realizat, sau daca trebuie sa asteptam pana aceste documente s-ar putea realiza.

Multumesc anticipat!
Buna ziua!

Daca ma intorc la serviciu cu minim 60 de zile inainte de inplinirea a 2 ani a copilului, se va acorda stimulent de insertie pana la implinirea copilului a varstei de 3 ani. Am auzit ca pe durata acordarii stimulentului de insertie, angajatorul nu are voie sa imi restructureze postul. Este adevarat? Si daca da, va rog sa imi indicati articolul din lege. Din cate stiam angajatorul este obligat sa nu inceteze contractul de munca pentru o perioada de 6 luni de la intoarcerea din concediu de crestere copil (conform codului muncii). Dar daca as primi stimulentul de insertie, ar insemna ca angajatorul va fi obligat sa imi pastreze postul pentru 1 an, cat se acorda stimulentul. Este corect?
Multumesc anticipat!