Va multumesc mult pentru raspunsuri si ajutor. Am sa citesc legea cu atentie asa cum m-ati sfatuit. Si ca sa raspund la intrabari legate de situatia actuala, noi avem in acest moment un fond de rulment de 650 RON, cu o facture maxima anul trecut de 450 RON in cea mai friguroasa luna. Presendintele doreste sa mai cotizam cu inca 200 RON, deci sa ajungem la 850 RON. Acelasi plafon l-a impus si la doua apartamente care sunt debransate de la furnizare centralizata de caldura, si care au o intretinere cu mult mai mica. Va multumesc mult inca odata.
Inca o mentiune, de 16 ani da cand locuiesc in acest bloc nu au fost restantieri. Sigur ca nimeni nu poate sa fie sigur ca nu vor fi niciodata, dar este correct ca un om singur sa faca ce vrea, doar pentru ca asa vrea, fara nici un fel de justificare? Ca proprietar, ca membru in comitetul de proprietary nu avem drepturi? Asa este legea? Daca da este gresita.
Multumesc pentru raspunsuri. Am incercat sa am un dialog cu dansul, dar singurul raspuns a fost ca el stie cel mai bine, fara nici o justificare. Problema majora este Administratorul a murit in luna mai, Presedintele a vrut sa angajeze o firma anume, Asociatia s-a opus si a venit cu o alta propunere acceptata in unanimitate de a angaja un Administrator care administreaza o scara vecina si care are referinte foarte bune. Presedintele fiind singurul care dorea sa angajeze firma respective, a trebuie sa renunte si a angajat Administratorul dar strict pentru partea financiara de plata facturi si incasari, urmand ca el sa se ocupe de alte aspect Administrative. Primul a fost marirea fondului de rulment fara nici o justificare si faca nici un fel de aprobarea din partea Comitetului sau a vreunui proprietar. Pur si simplu pentru ca el stie nu restul sunt prosti si nu stiu. In doscutiile cu Administratorul inteleg ca fondul solicitat de Presedinte este mult peste cheltuieli si peste ce a vazut la alte asociatii, si cand spun mult m-a refer la peste 50000 RON peste medie. Singura justificare primita a fost ca e bine sa fie acolo sa ii puna intr-un cont sa nu umble nimeni la cont si sa strangem dobanda! In ce scop si de ce, doar el il stie, deoarece nu vrea sa il spuna. In plus din momentul in care a murit adminitratorul a fost plecat din Bucuresti. Nu se implica deloc in partea administrativa pe care a zis ca o v-a prelua. Singura lui preocupare este sa stragna mai multi bani din focndu de rulment si atat. Nu vrea sa dea nici un fel de explicatii. Sincer, chiar este normal?
Buna ziua, va rog sa ma ajuti cu modul legal de stabilire al cuantumului fondului de rulment, la ce se poate folosi in mod legal acest fond si daca se pot aplica penalitati in caz ca nu se plateste. Mai concret, fara nici o hotarire, presedintele a dispus cu motivatia eu stiu ca nu vom avea bani sa platim facturile, majorarea fondului, care deja este de 1.5 din cea mai mare facture inregistrata pana in present si nu vrea sa mai mai incaseze nici intretinerea de la nimeni decat daca plateste si marirea fondukui de rulment decisa de el. In plus vrea sa aplice penalitati inclusiv pe fondul de rulment. Mentionez ca Asociatia nu are restantieri si nici istoric vorbind nu a avut restantieri. Va rog sa m-a ajutati sa inteleg daca este legal si daca nu ce se poate face, avand in vedere ca majoritatea proprietarilor nu vor sa mareasca cu atat de mult fondul de rulment. Multumesc.