avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Activitate aniandrei

Activitate aniandrei

Buna ziua,

Am rugamintea sa-mi acordati suportul cu privire la urmatoarea situatie: unui reprezentant legal al unui SRL cu procura notariala, fara a avea si calitatea de salariat (Director general) in baza unui contract de munca, i se pot subordona Directorul comercial si Directorul de reglementari, in conditiile in care firma nu are Director general . Prin subordonare ma refer la faptul ca cei doi sa-i raporteze periodic informatii legate de activitatea prestata, sa le poata coordona celor doi activitatea si sa fie factor de decizie.
Ce document legal poate fi facut in aceasta situatie sau este obligatorie incheierea un contract de munca, eventual cu norma de 2 ore/zi, cu functia de Director general, astfel incat sa-i aiba pe cei doi in subordine?

Multumesc anticipat!
Problema porneste de la salariat, care nu prea doreste sa se prezinte in instanta. El este cel care solicita de la firma o adeverinta din care sa reiasa ca in ziua respectiva firma nu se poate dispensa de serviciile lui.
Doresc sa stiu daca firma are de suportat consecinte in urma eliberarii adeverintei si daca aceasta zi libera pe care i-o acordam intra in categoria evenimente speciale si poate fi considerate zi platita, fara acordare tichet de masa.
Buna ziua,

Am rugamintea sa-mi asigurati suportul pentru urmatoarea speta: un salariat are proces in vederea stabilirii pensiei alimentare pentru copii pe care ii are in custodie.
In conditiile in care in intervalul orar mentionat in citatie este programul in care el isi desfasoara activitatea de teren, se poate sa nu-i acord invoire si sa-i eliberez o adeverinta din care sa reiasa ca nu poate absenta de la munca?
Exista cadrul legal prin care eu sunt obligata sa-i acord liber?