avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Activitate Manuela217

Activitate Manuela217

Răspuns la discuția Apa si canal- prescriptie datorii
Din cate am citit termenul este de 3 ani,daca ultima factură am primit.o în septembrie anul trecut ,datoria se prescrie?
Buna seara, As dorii si eu o lămurire,din cate stiu datoriile se prescriu după 3 ani. Din luna martie 2013 pana in lună septembrie 2017 am primit facturi la apa si canal cu penalizari întrebarea este daca suma facturilor se prescrie .
Răspuns la discuția Facturare individuală
Da,furnizorul ne.a înmânat convenții cadru pentru fiecare apartament la care se ataseaze copie buletin si copie act proprietate ptr facturare individuală, iar diferență de la apartamente cu cea de la paușal se va imparti pe nr de persoană, atunci vom vedea si noi consumul real al tuturor ap. Si vom solicita schimbarea apometrului general,este o nebunie totală ,nu a existat organizare nici la nivel de asociație dar nici la nivel de furnizor, Furnizorul in momentul in care in decurs de ani de zile nu si.a primit banii pe serviciile oferite putea sista alimentarea cu apă,.
Contractul cu asociația a fost încheiat in sept anul trecut,,acum avem apometre toți locatarii ,iar consumul nostru din apartamente diferă cu cel paușal cu 100 m cubi , de aceea ne dorim convenții individuale ,sa intram si noi in legalitate odată, înțelegeți ce vreau sa spun,va mulțumesc pentru timpul pierdut cu mine.
Da,au fost luni in care am plătit .,luni in care nu am plătit,nu evit răspunsul,,iar in situația mea e o localitate întreagă, cel puțin locatarii blocului in care locuiesc sunt un aceeași situație.
Offf,e o mare nebunie, nici cu primăria nu am avut încheiat nici o declarație,veneau reprezentanți de la primărie din ușă in ușă achitam o suma de..... Si ne eliberau o chitanță. Daca ma puteți lamuri ,acesta firma ma poate acționa in judecata far a un contract semnat de mine?
Locuiesc la bloc ,in loc.Balotești o aruncătură de bat de capitala,nu am aceasta factură in față, dar o sa verific in ce baza ni s.au facturat,.
Pe baza unor facturi individuale emise de ei cu nr.de persoane, o localitate întreaga s.a aflat in aceasta situație,cum am spus unii au plătit alții nu.
Si da acum avem apometre toți,iar factura pe asociație este achitată la zi.
Nu,nu aveam toți apometre,acum dorim sa încheiem convenții individuale.,dar noi ca asociație functionam din septembrie mai precis, pana atunci nu am avut nici un fel de act cu aceasta firma. Întrebarea este ne pot da in judecată pentru recuperarea banilor ținând cont ca noi nu am avut nici un fel de act încheiat cu aceasta.