avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Apa si canal- prescriptie datorii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Apa si canal- prescriptie datorii

Buna seara, As dorii si eu o lămurire,din cate stiu datoriile se prescriu după 3 ani. Din luna martie 2013 pana in lună septembrie 2017 am primit facturi la apa si canal cu penalizari întrebarea este daca suma facturilor se prescrie .
Cel mai recent răspuns: Manuela217 , utilizator 15:36, 17 Iulie 2017
Exista mai multe termene de prescriptie intre persoane fizice de 3 ani,intre stat si persoane juridice 5 ani-daca creditorul in termenul de prescriptie nu a desfasurat acte si actiuni pentru recuperare debit
Daca furnizorul de utilitati a comunicat notificari/somatii acestea intrerup termenul de prescriptie
Din cate am citit termenul este de 3 ani,daca ultima factură am primit.o în septembrie anul trecut ,datoria se prescrie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere penalizari cris 40 cris 40 Am urmatoarea problema: -in anul 2009 luna Mai aveam datorii la intrtinere formate din debit si penalizari.Am stabilit cu presedintele ... (vezi toată discuția)
Stingerea penalizarilor la intretinere ibolyab ibolyab Din data de 2010 pana in 2013 am acumulat 800 ron penalizare la intretinere .In data de 2013 am achitat restanta dar penalizarea a ramas .In curul anului 2013 ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii firma bvr bvr Buna ziua! Spuneti-mi, va rog care este termenul de prescriere a unei datorii fata de un furnizor. Sau daca se prescrie vreodata datoria fata de un furnizor ... (vezi toată discuția)