avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... prescriere penalizari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

prescriere penalizari

Am urmatoarea problema:
-in anul 2009 luna Mai aveam datorii la intrtinere formate din debit si penalizari.Am stabilit cu presedintele asociatiei,administratorul si asa-zisul contabil ca sa platesc debitele (destulde mari) in termen de 3 luni si ma vor ierta de penalizari.
Cu eforturi foarte mari am reusit sa le platesc in termen,dar intre timp presedintele a decedat iar contabilul nu vrea sa mai recunoasca intelegerea .

Intrebarea mea este urmatoarea:
-In cit timp se prescriu penalizarile daca asociatia nu face nici un demers ptr a le recupera(3 ani sau ca 5 ani)?
mentionez ca de atunci sunt la zi cu platile.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:10, 27 Iulie 2010
Termen de prescriere 3 ani, dar se pare ca vi le cere acum contabilul. Poate nu este tarziu sa va notifice asupra penalitatilor, daca nu s-a scurs termenul . Inteleg ca si in 2009 vi s-au cerut. Se pare ca asociatia este in termen, poate sa va someze inca..
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator
Nu le-a cerut printr-un act oficial(notificare,somatie) doar le-a afisat la avizier.
Daca sunt cuprinse in listele de intretinere, ele sunt oficiale. Nu trebuie alt act in plus.
Lista de plata a cotelor de intretinere este "factura" pe care o emite asociatia pentru locatarii blocului.
Lista este un act semnat si stampilat ,prin care dvs., luati la cunostinta lunar . Oricum asa se procedeaza... apoi va someaza , iar pasul urmator este actiunea in instanta,
Ei calculeaza penalitatile in procentul stabilt la Adunarea generala.
Intelegerea verbala pe care ati avut-o cu cel care a decedat, nu este una legala (toti locatarii sunt egali in obligatii si in drepturi, nu putea sa va 'ierte' de niste penalitati iar pe altii nu) ) si oricum, nu este niciunde consemnata, dar debitul dvs apare in actele contabile ale asociatiei.
Daca va da in judecata, veti pierde, pentru ca se vor depune: hotararea adunarii generale a asociatiei, modul de calcul al penalitatilor si fisele individuale din evidentele asociatiei.
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator
1.Intelegerea a fost facuta cu toti factorii de decizie.
2.Penalizarile au rezultat din cauza inregistrarii eronate a nr de pers(5in loc de 1,doar in urma unei notificari prin avocat au remediat eroarea),in concluzie nu consider ca am fost un locatar problema.
3.Intrebarea era in cit timp se prescriu datoriile aferente penalizarilor si nu daca eu am am beneficiat de vreun favor.

Alte discuții în legătură

Stingerea penalizarilor la intretinere ibolyab ibolyab Din data de 2010 pana in 2013 am acumulat 800 ron penalizare la intretinere .In data de 2013 am achitat restanta dar penalizarea a ramas .In curul anului 2013 ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari DimitriP DimitriP Bună seara, Ca să prezint pe scurt problema stă cam așa: -asociație de proprietari cu președinte, comitet executiv, administrator, cenzor, ... (vezi toată discuția)
Exista legi care prevad anularea datoriilor dupa o anumita perioada ? cri781 cri781 As vrea sa stiu daca datoriile fata de asociatia de proprietari se anuleaza dupa o anumita perioada ? (de exemplu 5 ani) Sau daca acestea pot continua la ... (vezi toată discuția)