avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari

Bună seara,
Ca să prezint pe scurt problema stă cam așa:
-asociație de proprietari cu președinte, comitet executiv, administrator, cenzor, etc......președintele și comitetul executiv nu prea fac nimic, sau mai bine zis nimic, administratorul , și el cam tot nimic, decât încasează banii și pune femeile de serviciu la treabă ;
- dacă există probleme mai mari, majoritatea locatarilor strâng bani și fac singuri ce au de făcut (nu avem fond de rulment,fond de reparații);
-P și CE, nu urmăresc restanțierii, nu impun penalizări.
Întrebările mele sunt :
1. Care sunt pașii de urmat și cum se procedează pentru a notifica restanțierii??? (am înțeles din cuprinsul legii 196/2018 că întâi se notifică )...
2.după notificare am înțeles că se poate institui o notare a debitelor în cartea funciară asupra proprietarului la B.C.P.I. ???? se poate trimite prin poștă această notare ??
3,ce urmează după această notare a debitelor ?????
4,care sunt termenii de prescripție a datoriilor acumulate de proprietari și cum pot fi ele suspendate ????
Vă mulțumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri
Cu stimă
Cel mai recent răspuns: banat , utilizator 21:59, 14 Martie 2020
1. Restanțieri pot fi notificați dacă raman restanțanți mai mult de trei luni . Asta inseamnă că restanțierii să fie penalizați , iar acestă hotărare se ia in cadrul Adunării .Generale .
2. Președintele este cel care notifică și poate ridica interdicția la stingerea restanțelor . Proprietarii restanțieri pot fi inștiințați prin scrisoare recomandată , și prin afișare la avizier .
3. Evident se așteaptă plata restanțelor .
4. .Datoriile mai vechi de trei ani se prescriu iar aceste debite nerecuperate se plătesc de Asociație .
mulțumesc pentru răspuns, dar mai am o neclaritate.....după notificări,penalități aplicate, dacă restanțierul tot nu achită nu există nicio modalitate legală de a suspenda acest termen de trei ani (ex....darea în judecată???????)
Un restanțier poate fi acționat in Instanță dacă a ramas restant mai mult de 90 zile . Dacă timp de peste trei ani Asociația nu se indreaptă spre acel restanțier atunci sumele se prescriu și toți proprietarii achită acele debite .

ben 46 dacă comitetul nu a propus in AG actionarea in judecata a restantierului,plăteste comitetul,daca proprietarii au mandatat presedintele sa dea in judecata si pierde,platesc toti Prescrierea este o pedeapsa pt cei care au dormit peste 90 zile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datornici la intretinere EDI_GAVRILA EDI_GAVRILA Ce se poate face daca un proprietar de 6 ani nu vrea sa plateasca intretinerea si presedintii asociatiei nu vor sa-l dea in judecata? (vezi toată discuția)
Exista legi care prevad anularea datoriilor dupa o anumita perioada ? cri781 cri781 As vrea sa stiu daca datoriile fata de asociatia de proprietari se anuleaza dupa o anumita perioada ? (de exemplu 5 ani) Sau daca acestea pot continua la ... (vezi toată discuția)
Abuz asociatie de propietari EmiM EmiM Buna ziua, Am o mare problema cu asociatia de locatari. In anul 2009 s-a descoperit ca administratorului blocului ii lipseau din gestiune 100 000 lei. Noul ... (vezi toată discuția)