avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari poate da in judecata ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari poate da in judecata presedintele asociatiei ...

Asociatia de proprietari poate da in judecata presedintele asociatiei pentru ca nu a incercat sa recupereze restantele la intretinere? Avem peste 20 000 de lei de recuperat, dar presedintele nu a facut niciun demers in acest sens.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Da. Exista obligația ca în termen de 3 luni sa se efectueze demersuri în vederea recuperării creanțelor.

Cu stima.
Exista obligația ca în termen de 3 luni sa se efectueze demersuri în vederea recuperării creanțelor

Eronat !
Termenul general de prescriptie drept de recuperare debite este de 3 trei ANI ,nu luni
Demersurile trebuie efectuate chiar daca termenul de prescriptie este de 3 ani. In situatia in care acestea se prescriu si presedintele nu a efectuat demersurile impuse de lege acesta raspunde.

ART. 78
(1) Administratorul este obligat sa notifice, in scris, proprietarul care are plati restante la cheltuielile comune ale imobilului asupra datoriilor si sa instiinteze presedintele si comitetul executiv al asociatiei de proprietari despre restante.
(2) Asociatia de proprietari, prin presedinte, are dreptul de a actiona in instanta proprietarul care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei mai mult de 60 de zile de la termenul scadent, respectiv 90 zile de la afisarea listei, informand membrii asociatiei prin afisare la avizier.
(3) Actiunea asociatiei de proprietari este scutita de taxa de timbru, atat in prima instanta, cat si in cazul exercitarii de catre aceasta a cailor de atac, ordinare sau extraordinare.
(4) Sentinta data in favoarea asociatiei de proprietari, pentru sumele datorate de oricare proprietar din condominiu, poate fi pusa in executare pentru acoperirea datoriilor prin orice modalitate permisa de Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, republicata, cu modificarile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o nedumerire : la mine în bloc au fost dati in ... Ledoasa Ledoasa Buna ziua, am o nedumerire : la mine în bloc au fost dati in judecata, trei proprietari cu restante mari . În instanta datoriile au fost prescrise . Cine ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. lucrez la o asociatie de proprietari si o banca a ... loras loras buna ziua. lucrez la o asociatie de proprietari si o banca a preluat un apartament cu decizie judecatoreasca. acum banca vrea sa isi plateasca doar datoriile ... (vezi toată discuția)
Penalitati asociatie de proprietari Camelia_ Tl Camelia_ Tl Buna ziua, am si eu o nelamurire. Anul trecut in luna martie am achitat restanta existenta la asociatie, ramanad de plata doar penalitatile. Acum asociatia de ... (vezi toată discuția)