Din data de 2010 pana in 2013 am acumulat 800 ron penalizare la intretinere .In data de 2013 am achitat restanta dar penalizarea a ramas .In curul anului 2013 am achitat 40 ron din penalizare.In momentul de fata am achitat toata restanta dar penalizarea a ramas neachitata.In momentul de fata nu am restanta iar penalizarea este 821 ron.Acum am primit notificare de la asociatia de locatar sa achit penalizarea.In ce conditii se prescrie datorii mai vechi de trei ani si daca se aplica in cazul meu.Va multumesc!
Daca ati fost notificat prescriptia nu se intrerupe. Pentru a invoca prescriptia trebuie sa va judecati iar instanta va constata daca a intervenit sau nu .Asociatia trebuia sa va incaseze mai intai penalitatile apoi debitul curent, se achita datoria cea mai veche .
Nu se prescriu penalizarile decat in instanta, asa cum s-a precizat si mai sus.
Termenul general de prescriere este de 3 ani dar prescrierea (anularea datoriilor) se solicita in instanta si nu exista nici o prevedere legala care sa prevada ca asociatia ar fi obligata sa anuleze debitele cuiva indiferent de vechimea lor.
Instanta, daca solicitati, va analiza si daca va constata, de exemplu, ca ati facut plati partiale, ceea ce inseamna ca ati cunoscut si acceptat aceste debite (penalizari), ca nu le-ati contesta... si nu o sa va admita cererea de a va anula penalizarile.
Numai instanta de judecata se poate pronunta asupra prescrierii debitelor in cazul asociatiilor de proprietari
Daca ati fost notificat/somat de catre asociatia de proprietari,prescriptia se intrerupe si se reia un nou termen de 3 ani
Normal ,cind se platesc restante vechi,se achita suma restanta cea mai veche si penalitatea aferenta acesteia,si tot asa luna de luna pina se vine la zi.Nu se pot detasa penalitatile de sume restante care le-au produs si nici plati penalitati la penalitati...