avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Activitate Maria Diaconu

Activitate Maria Diaconu

Ce se va întâmpla cu cei care au pensie de invaliditate fără revizuire si au vechime de doar 6 ani, grad de handicap accentuat, diagnostic schizofrenie?
Bună ziua! Pentru o persoană cu handicap accentuat, cu pensie de invaliditate definitivă, fără revizuire, dar cu o vechime de doar 6 ani, cu studii de licență, master, care
acum are o pensie de 1400 lei, există riscul să i se taie din pensia de invaliditate? Persoana nu va mai putea munci sub nicio formă, niciodată. Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Bună ziua, va mulțumesc pentru răspuns dar va rog, aceasta comisie superioara de expertiza a persoanelor adulte cu handicap o găsesc la județul de care aparțin sau la București(ce instituție, unde?).

ynocentta a scris:

Sesizati oficial comisia superioara de expertiza persoane cu handicap

Buna ziua, Va rog mult, sa ma ajutati cu o informatie corecta. Fiica mea(29 ani) bolnava de schizofrenie paranoida a primit pensie de invaliditate grad 2, NEREVIZUIBIL, conform L263/2010 art.79-1a in acest an(6 ani a avut cu termen la 3 ani de revizuire). Gradul de handicap il are revizuibil la 2 ani dat de catre Comisia de handicap a DGASPC. Eu sunt in varsta, am 69 ani si tare greu reusesc sa o duc la comisii, ma lupt cu ea sa ia tratamentul ca altfel e violenta, tare usor mi-ar fi daca ar obtine si la Comisia de handicap PERMANENT. Doctorul care o trateaza mi-a spus clar ca ea va avea perioade bune si perioade grele cu boala, dar sanatoasa complet nu se va mai face niciodata. Va rog respectuos sa ma sfatuiti cum sa procedez legal in situatia fiicei mele. Cu respect, Maria Diaconu