In urma cu un an am cumparat un apartament intr-un bloc nou, apartament in care locuiesc acum. Blocul face parte dintr-un ansamblu rezidential ce cuprinde mai multe blocuri ce urmeaza a fi construite in continuare. In vecinatatea ansamblului se afla preponderent case, iar ieri am aflat de la dezvoltatorul blocurilor ca vecinii ansamblului au actionat in instanta acest proiect pentru a opri dezvoltarea lui. Nu cunosc inca detalii, dar din presa locala online am aflat ca vecinii ar fi obtinut anularea autorizatiilor de construire, oricum, momentan nu se mai lucreaza la celelalte blocuri.
Intrebarea mea este: Trebuie sa-mi cumpar cort? - adica, daca blocul in care locuiesc pierde autorizatia de construire, (se poate asa ceva? - avand in vedere ca blocul este vandut si apartamentele locuite, proprietarii avand asociatie) ce se intampla apoi - trebuie sa evacuam zona, pentru a se demola blocul?
In momentul in care am cumparat apartamentul toate actele erau in legalitate, in plus am cumparat cu credit, deci banuiesc ca si banca a facut niste verificari. Modul in care s-a eliberat autorizatia de construire, faptul ca s-au facut anumite derogari de la anumite norme de urbanism ... mi s-ar parea nedrept sa "platesc", eu si ceilalti proprietari din asociate, pentru acestea.