avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate anula autorizatia de construire pentru blocul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate anula autorizatia de construire pentru blocul in care locuiesc?

Buna,

In urma cu un an am cumparat un apartament intr-un bloc nou, apartament in care locuiesc acum. Blocul face parte dintr-un ansamblu rezidential ce cuprinde mai multe blocuri ce urmeaza a fi construite in continuare. In vecinatatea ansamblului se afla preponderent case, iar ieri am aflat de la dezvoltatorul blocurilor ca vecinii ansamblului au actionat in instanta acest proiect pentru a opri dezvoltarea lui. Nu cunosc inca detalii, dar din presa locala online am aflat ca vecinii ar fi obtinut anularea autorizatiilor de construire, oricum, momentan nu se mai lucreaza la celelalte blocuri.

Intrebarea mea este: Trebuie sa-mi cumpar cort? - adica, daca blocul in care locuiesc pierde autorizatia de construire, (se poate asa ceva? - avand in vedere ca blocul este vandut si apartamentele locuite, proprietarii avand asociatie) ce se intampla apoi - trebuie sa evacuam zona, pentru a se demola blocul?

In momentul in care am cumparat apartamentul toate actele erau in legalitate, in plus am cumparat cu credit, deci banuiesc ca si banca a facut niste verificari. Modul in care s-a eliberat autorizatia de construire, faptul ca s-au facut anumite derogari de la anumite norme de urbanism ... mi s-ar parea nedrept sa "platesc", eu si ceilalti proprietari din asociate, pentru acestea.

Va multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Curent electric de la "organizarea de santier" ifratila ifratila Care este legalitatea conectarii la curentul tip \"organizare de santier\" si daca este legal ca acesta sa fie platit de proprietari. Locuiesc intr-un bloc ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere vs. parcarea pe drumul respectiv heliosa heliosa Buna ziua, locuiesc intr-un ansamblu rezidential pe al carui drum de acces detin drept de servitute. Drumul respectiv este proprietatea dezvoltatorului, ... (vezi toată discuția)
Condiții ansamblu rezidential? Andra Bozianu Andra Bozianu Buna ziua. As avea si eu nevoie de ajutorul Dvs intr-o problema delicata pentru mine, ca si proprietar intr-un ansamblu rezidential \"de lux\". Am ... (vezi toată discuția)