avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1930 soluții astăzi
Forum Activitate EconomicalMecanica

Activitate EconomicalMecanica

Buna ziua,
Detinem mai multe spatii inchiriate catre persoane juridice. In contractele de inchiriere este prevazuta clauza privind achitarea de catre chiriasi, proprietarului, pe baza facturii fiscale, a colectarii gunoiului din spatiile inchiriate de fiecare si cota-parte din cele comune. .Proprietarul are incheiat contract de salubritate cu un operator autorizat. Chiriasul mai are obligatia de a incheia, in nume propriu, contract de salubritate cu un operator autorizat? Multumesc,
Buna ziua,
Actionar, persoana fizica rezidenta in Italia, detine 50% din actiunile unei societati pe actiuni inchisa, din Romania. Doreste vanzarea intregului pachet unui alt actionar, persoana juridica romana, cu plata in rate.
Cand se declara impozitul pe venitul net si de catre cine, unde se declara si unde se plateste? Contul vanzatorului este la o banca din Italia. Ce responsabilitate are cumparatorul cu privire la acest aspect?
Cu stima,
Buna ziua,
Avem la societatea A dividende aferente anului 2016 distribuite prin hotarare AGA in anul 2017 si platite in februarie 2018 societatii B.
Cand trebuie sa evidentiem venitul din dividende (cont 761) la societatea B in acest caz ?
Se va realiza nota contabila 5121=761 la data incasarii venitului din dividende adica in 02.2018?
Va multumim pentru raspuns!