avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Activitate July02

Activitate July02

aici vorbim de principiu care titlu ar trebui sa fie valabil....

acum daca cineva primeste titlu de proprietate dupa tine si imediat il intabuleaza, nu imi pare relevand si nici corect din punct de vedere legal sa judecam de maniera aceasta,
se poate intelege ca asta a urmarit sa te deposedeze intentionat de teren...

dumneavoastra vreti sa spuneti doar ca daca primul titlu e valabil, si ca daca al doilea titlu a fost intabulat..., doar prin proces se poate desfiinta al doilea titlu nu...?
Buna ziua,

-Primaria a emis dupa 1989 Titlu proprietar in baza actelor de proprietate anterioare.
-Ulterior la un an Ministerul Economiei a emis un Titlu de proprietate pentru terenul undei sonde ce se afla pe terenul meu..., dara ne instiinteze....
Aceasta suprafata cu terenul sondei se suprapune peste terenul meu...

Titlul meu de proprietate a fost emis prima data, inainte cu un an ca Ministerul Economiei sa emita Titlu de proprietate pe terenul cu sonda care se suprapune peste terenul meu....

In aceste conditii:
Cine are drept de proprietate asupra terenului....?
care Titlu este bun din punct de vedere legal ?

Multumesc
Buna ziua,

Ce lege specifica: -Cat teren are voie o sonda veche de dinainte de 1989 cu fundatie de beton de sa mai anexeze suplimentar de la proprietar din punct de vedere legal in plus fata de terenul de 3mp pe care s-au efectuat investitiile (investitiile s-au efectuat inainte de 1989)

- Legea fondului funciar Art42 alin (3) nu specifica daca permite: - atribuirea altor suprafetele de teren aferente suplimentare/in plus fata de suprafetele de teren pe care s-au efectuat investitii ( de exemplu 3mp )
Art42 alin (3) spune doar: "Nu pot fi atribuite suprafetele de teren pe care s-au efectuat investitii, altele decat imbunatatiri funciare".

- Sa zicem ca suprafeta de teren pe care s-au efectuat investitii este de aprox 3mp o fosta sonda....., iar conform Legii fondului funciar aceasta suprafata de 4mp nu poate fi atribuita proprietarilor.
- Suplimentar acestei suprafete de 3mp pe care s-au efectuat investitii,
Ce Lege indica/specifica cata suprafata suplimentara acesteia de 3mp cu investitiile se mai poate anexa de la proprietar suplimentar din punct de vedere legal?

Va multumesc
Salutare,

Taticul meu a facut cadastrul in 2007, dar nu are Carte funciara.

-Conform art74 din 2014: -Masuratoarea Cadastrul isi pierde valabilitatea...,
asta inseamna: - remasurare sau doar alt numar nou ?

-Am vazut scris pe infoLegal: - Cadastrul se face o singura data, proprietatea necesitind unul nou doar daca este modificata.

-Pe de alta parte: - Metrul ca unitate de masura e acelasi cu METRUL din 2014, deci masuratoarea Cadastrala din 2007 ar trebui sa fie buna si acum.

Poate ca trebuie sa ai dea doar alt Numar actual Cadastrului din 2007, dar nu trebuie facut Cadastrul din nou caci nu exista nici un temei: -METRUL ca unitate de masura nu s-a schimbat ?

Va multumesc
va rog ajutati-ma

eu cred asa:
deci art 74 nu spune ca: - Masuratoarea in metri nu ar fi valabila conform sitemului international de masura metrul, ci spune ca trebuie alt cadastru ca si documentie intocmita cu alt numar,

netrebuind efectuata o alta masuratoare in unitatea de masura internationala metrul , nu vor exista nici alte costuri cu remasurarea...
nu este nimeni cunoscator...?
eu cred asa:
deci art 74 nu spune ca: - Masuratoarea in metri nu ar fi valabila conform sitemului international de masura metrul, ci spune ca trebuie alt cadastru ca si documentie intocmita cu alt numar,

netrebuid efectuata o alta masuratoare in unitatea de masura internationala metrul , nu vor exista nici alte costuri cu remasurarea
buna ziua,

Tatal meu a facut cadastrul in 2007, dar nu are Carte funciara.

-Conform art74 din 2014: -Masuratoarea Cadastrul isi pierde valabilitatea...,
asta inseamna: - remasurare sau doar alt numar nou ?

-Am vazut scris pe infoLegal: - Cadastrul se face o singura data, proprietatea necesitind unul nou doar daca este modificata.

-Pe de alta parte: - Metrul ca unitate de masura e acelasi cu METRUL din 2014, deci masuratoarea Cadastrala din 2007 ar trebui sa fie buna si acum.

Poate ca trebuie sa ai dea doar alt Numar actual Cadastrului din 2007, dar nu trebuie facut Cadastrul din nou caci nu exista nici un temei: -METRUL ca unitate de masura nu s-a schimbat ?

Va multumesc
va rog ajutati-ma

Art 74. din 2014 ORDINUL 700 AVIZARE DOCUMENTARII CADSTRALE
Art. 74. (1) În termen de 1 an de la data intrării în vigoare a prezentului regulament, orice solicitare de înscriere în cartea funciară a unui imobil, pe baza unei documentații cadastrale recepționate cu alocare de număr cadastral atribuit anterior implementarii sistemului informatic integrat de cadastru și carte funciară, se realizează cu completarea vechii documentații prezentate în original, sau a copiei conform cu originalul a documentației eliberată de biroul teritorial, cu fișierul .cpxml întocmit de o persoană autorizată, unde se va menţiona la “Menţiuni” vechiul număr cadastral, în vederea introducerii imobilului în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.
(2) După expirarea acestui termen, documentațiile cadastrale prevăzute la alineatul anterior, neînscrise în cartea funciară își pierd valabilitatea, iar numerele cadastrale alocate se anulează din oficiu.

Deasemenea: - nimeni nu a anuntat/notificat pe tata despre aparitia acestui art 74 in 2014.
Va dati seama se dau zeci , sute de legi..., trebuie sa fii anuntat cand e ceva de importanta,
altfel un simplu cetatean nu poate fi la curent cu zecile de legi care se modifica de la o zi la alta.
.
Care este temeiul legal, si care este Scopul acestu art din 2014?
Cere remasurearea?sau doar emiterea unui nou numar cadastral?
atata timp cat Cadastrul a fost facut odata si platit...
atata timp cat METRUL ca Unitatea in Sistemul International nu s-a schimat...