Mulțumesc frumos pentru răspuns, puteți deschide subiectul de renta puțin mai pe larg? După micile mele research-uri asta ar însemna ca debitorii întreținerii(fiul bunicii cu sotia sa) să fie schimbați cu altcineva? Dacă da cum se poate ajunge la acest lucru? Prin hotărâre judecătorească?
Ps. Bunica nu mai dorește în momentul de fata sa-l protejeze pe fiu. Drept urmare ca în loc să îi fie de partea s-a, el a luptat impotriva.
Încă ceva, la momentul întemeierii contractului nora ii trimiseseră soțului un proces verbal prin care îl împuternicește în a încheia contractul de întreținere. În cazul în care soțul dorește să rezilieze contactul(să presupunem că îl conving), mai are nevoie de o altă împuternicire din partea sotiei?
Buna domnilor, vin in fata dvs. cu o problema legata de bunica mea. Avand in vedere ca sunteti o comunitate activa si nu ma costa nimic, inainte sa imi caut un avocat am hotarat sa va cer parerea.
Long story, short. Bunica are 3 copii, 2 fete(eu fiind copilul uneia dintre ele) si un baiat, fetele s-au mutat din casa acesteia imediat dupa casatorie, iar baiatul a ramas.
Baiatul s-a casatorit, neparasind casa, nora mutandu-se impreuna cu ei.
Acestia au avut 2 copii care au crescut in casa, inclusiv eu pana la varsta de 11 ani.
Nora a plecat in Spania in 2003, devenind foarte putin curioasa de ce se intampla acasa(trimitand din cand in cand bani), bunica crescand-ui copiii.
Aceasta a venit undeva prin 2010 acasa, si facand presiune asupra bunicii, a reusit sa semneze un contract de intretinere.
Aceasta nerespectand cerintele contractului, bunica a decis sa faca un apel pentru anularea contractului, insa neavand succes nici in primul apel, cat nici in recurs. Dupa citirea hotararii judecatoresti, deduca ca bunica nu a avut succes datorita faptului:
-Aceasta pronuntand in mod repetate ca ii e firca de faptul ca nora ar putea divorta de sot si ca dupa moartea bunicii v-a divorta de el, dorind jumatate din casa.
-Sotul fiind putin mai slab de inger, a cazut in plasa sotiei si s-a pronuntat impotriva bunicii(mamei sale) spunand ca in relatia lor nu exista probleme.
(Defapt bunica incerca sa-l protejeze, acesta ne fiind in stare sa isi dea seama de lucru acesta)
-Astfel ca judecatoria a solutionat problema, rezumandu-se doar la niste "tensiuni in familie"
Ideea e ca nimeni din resul familiei, inclusiv eu, nu ne-am amestecat in acest proces, crezand ca este foarte usor sa reziliezi un contract de acest fel, avand in verede ca bunica a construit casa, si implicatia norei si a copilului a fost minima spre deloc.
S-a dovedit contrariu, iar nora acum mai mult decat niciodata abuzeaza bunica, ne respectand deloc clauzele contractului, ba mai mult a cerut si cheltuieli de judecata, taindu-i bunicii pensia aproape la jumatete (500 de lei), injurand-o, etc..
Unul dintre copiii norei, care ar trebui sa-i multumeasca bunicii pentru ca l-a crescut, ii doreste doar raul, avand interes decat proprietatea bunicii.
Din pacate sotul inca mai crede ca sotia v-a venii acasa, dar acest lucru nu se v-a intampla, toti am incercat sa-i explicam.
Avand in vedere ca bunica m-a crescut, eu ma voi ocupa de rezilierea acestui contract, insa n-am nici o idee de unde sa incep, primul pas fiind a-mi gasii un avocat bun in orasul Arad.
V-as ruga pe dvs, sa-mi dati niste sfaturi cum as putea sa actionez, si la nevoie pot sa procur actele (decizia judacatoreasca, contractul, etc..) in cazul in care doriti sa aruncati o privire.