avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Activitate MadalinaET

Activitate MadalinaET

Nu am doc cadastrala. Am fost sa intabulez terenul pentru a face carte funciară și atunci am aflat ca ar fi fost intabulat de altcineva. Cum a putut sa facă acest lucru? De ce eu aflu abia acum? De ce a trebuit sa plătesc eu la primărie? De ce mi-a mai fost eliberat acel titlu de proprietate? Mi se par prea multe întrebări.
Pai eu când am aflat de taxele care trebuiau plătite la primărie am căutat acasa și am găsit o copie după titlul de proprietate al respectivului teren, cu acea copie am mers și am scos un alt titlu de proprietate pe terenul respectiv dând originalul pierdut. După aceia am scos și certificatul fiscal cu zero datori, am făcut succesiunea pe acel teren și am scos certificatul de Moștenitor. Ma gândesc ca notarul putea sa verifice dacă terenul era vândut. La fel și cei de la primărie care mi-au cerut sa plătesc impozitul pe aproape 10 ani.
raluk0207 a scris:

Păi nu aveați cum să cunoașteți cand ati depus actele, pentru că extrasul de carte funciară pentru informare se eliberează în 2 zile. Plus ca notarii nu stiu pe de rost actele pe care le perfecteaza. Informatiile pe care vi le-a dat sunt rezultatul unor căutări și verificări în registre, în arhiva, în evidențe, în calculator.
Ce act de proprietate deține bunicul pentru respectivul teren?

Buna ziua, de curând am fost la primărie pentru a ma interesa de pământul agricol al bunicii mele pe care dorim sa îl vindem și am descoperit ca bunicul meu care este decedat din 2015 are o datorie de aproximativ 4000 lei pentru un alt teren agricol. Am plătit datoria respectiva, am scos certificat fiscal și am dat in monitorul oficial terenul pentru a putea face succesiunea și a scoate certificatul de Moștenitor. Toate au decurs bine, doar ca acum când am depus din nou actele la notar ( același notar) îmi spune ca de fapt acel teren a fost vândut înainte deoarece exista carte funciară pe numele altor oameni. Sincer nu ma pricep la lucrurile astea însă mi se pare de domeniul sf-ului și as vrea sa știu cum as putea sa verific lucrurile astea. Mi s-ar fi părut normal ca in momentul in care am depus actele pt succesiune sa aflu aceste lucruri nu după ce au ieșit, pe lângă asta dacă ceia Ce îmi spune notarul acum este adevărat, mie cine îmi da banii înapoi pt impozitul plătit și taxele notariale?? Mulțumesc, Mădălina
Am incheiat o promisiune bilaterala pentru achizitionarea unui apartament prin programul prima casa la inceputul lunii aprilie 2016. In momentul in care am incheiat promisiunea bilaterala imobilul nu era finalizat si nu avea actele necesare vanzarii, termenul dat in antecontract a fost sfarsitul lunii iulie. Pentru ca nici atunci nu aveau actele necesare am mai facut un act aditional prin care am prelungit termenul pana la sfarsitul lunii octombrie, insa nici acum vanzatorul nu are actele gata motivand ca intarzierea este din cauza primariei locale, care timp de 4 luni nu a semnat nici un fel de autorizatii. Pe langa asta cand am semnat promisiunea bilaterala eu stiam ca apartamentul este bransat la toate utilitatile insa acum mi s-a comunicat ca doar blocul e bransat si ca eu trebuie sa platesc separat pentru bransamentele apartamentului la utilitati. Cand i-am cerut socoteala vanzatorului despre lucrurile acestea el mi-a zis ca a omis sa mentioneze detaliile acestea la inceput ( in promisiune se mentioneaza ca imobilul are bransamente la toate utilitatile). Tot de curand am mai constatat faptul ca bransamentul blocului la gaz va avea loc ubdeva la inceputul anului 2017 nestiinduse exact cand.
Avand in vedere ca nu si-au respectat termenul din promisiune si luand in considerare si lucrurile pe care vanzatorul le-a omis sa mi le spuna, am hotarat sa nu mai prelungesc promisiunea si le-am cerut sa imi inapoieze avansul, insa acestia nu vor sa imi dea banii spun ca nu ei nu si-au respectat promisiunea ci primaria ca nu le-a dat autorizatia.
I-am contactat si le-am spus sa imi dea banii mei inapoi si sa rezolvam problema asta amiabil, mi-au spus ca revin ei cu telefon insa nu au facut-o si nici nu mai raspund la telefon acum.
Nu vreau sa pierd banii, dar nici nu mai pot astepta inca jumatate de an dupa ei. Cum as putea sa recuperez avansul, credeti ca in instanta i-as putea obtine ? Multumesc