Va rog sa imi spuneti care este cea mai simpla modalitate de a nu declara paletii de lemn proveniti din importuri, la AFM? Am inteles ca se poate aplica un sistem depozit, prin care paletii se trec in facturile de achizitie si cele de distributie, dar totusi nu imi este f clar ce presupune acest sistem si cu ce pret ar trebui trecuti acei paleti.
Ca sa fiu sigura ca am inteles... va mai intreb ceva.. spre exemplu importam panettone, va trebui sa declaram si ambalajul in care este invelit efectiv cozonacelul? Sau doar baxul din carton in care vine duzina de panettone spre exemplu? Sau in cazul unei cutii de bomboane (ce are fiecare bomboana invelita individual), ce ambalaje trebuiesc declarate?
Buna ziua, am rugamintea sa imi oferiti cateva informatii cu privire la obligativitatea declararii ambalajelor in urmatoarea situatie:
Avem 2 firme:
-firma A- importa cutii de cadouri, cosuri de bambus si produse food din UE. Acestea vin ambalate in cutii de carton, folie plastic si pe paleti lemn reutilizabili.
- firma B- produce la comanda, exclusiv pentru companii (nu en detail) cadouri cu produse food, bauturi, decoratiuni, folosind ca ambalaje: cutii/tavite carton cu design divers sau cosuri impletite, iar pe acestea le ambaleaza in folie de plastic legata cu fundita. Aceste ambalaje sunt achizitionate atat de la firma A care le importa din UE, cat si de la un producator roman de ambalaje. De asemenea, firma B mai vinde engros pe piata din Romania ambalajele ca atare, fara a le umple.
Avand in vedere ipotezele de mai sus, cui revine obligatia declararii ambalajelor?